Възобновява се дейността на ферибота между Силистра и Кълъраш

0
Това е свързано с пренасочване на тежкотоварните автомобили, преминаващи сега през Силистра, към фериботния терминал
Това е свързано с пренасочване на тежкотоварните автомобили, преминаващи сега през Силистра, към фериботния терминал Снимка: БГНЕС/архив

Възобновява се дейността на ферибота между Силистра и румънския град Кълъраш с румънски превозвач, е решила българо-румънска експертна комисия, съобщиха от Областната администрация в Силистра

 Комисията смята, че трябва да се предприемат действия за възобновяване на фериботния терминал Силистра - Кълъраш и това е свързано с пренасочване на тежкотоварните автомобили, преминаващи сега през Силистра, към фериботния терминал. Румънската фирма-превозвач е осигурила специалисти от корабостроителницата в град Констанца за оглед на металната платформа за приставането на ферибота на пристанището на българския бряг. По искане на фирмата от българска страна е направена геодезическа снимка на терена на ферибота, уточнява БТА.

Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" има задължението да определи параметрите на драгиране на реката и почистване на пристанището според това какви кораби ще пристават на съоръжението.

Днес за този проблем напомниха отново протестните действия на силистренци на Граничния контролно-пропускателен пункт /ГКПП/ в Силистра. Утре тези действия ще продължат, тъй като не се посочва точна дата за започване отново на работата на фериботния комплекс, е неофициалният отговор на протестиращите за получената информация за решението на българо-румънската екпертна комисия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари