Във вторник снеговалежите временно ще спрат

0
Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 2° и 7°
Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 2° и 7°

През нощта валежите, предимно от сняг, ще продължат и значителни ще са в Предбалкана

Ще духа слаб, в Източна България до умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°.Утре валежите временно ще спрат, а след обяд и облачността ще се разкъса. Вятърът в източната половина от страната ще остане от север-североизток, умерен до силен. В западната част от Дунавската равнина вятърът ще бъде слаб от северозапад.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 2° и 7°.

През нощта срещу сряда отново облачността ще се увеличи и на много места ще започнат валежи от сняг. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и временно ще отслабне. Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши, но ще остане малко по-ниско от средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието ще бъде без валеж, облачността ще се разкъса. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 6-7°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще бъде значителна, на много места с превалявания от сняг. Ще духа умерен до силен североизточен, вечерта - северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

В сряда вятърът от северната четвърт отново ще се усили, особено в източната половина от страната и с него ще застудее още. Облачността ще бъде предимно значителна и на много места ще превали сняг. По-съществени ще са валежите в Западна и Централна Стара планина, както и в планините в Югозападна България. В четвъртък и петък ще остане студено, макар че дневните температури ще се повишават, повече в петък; сутрешните ще са ниски, на места, главно в Западна България до минус 10°, минус 12°. В четвъртък в източните райони и на отделни места в планините все още ще превалява слаб сняг, в петък - вече почти без валежи. Вятърът ще е все още със северна компонента, но ще отслабне, в петък ще се ориентира от югозапад и ще започне да се затопля.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари