Валежите продължават и на места преминават в сняг

0
В четвъртък ще се задържи предимно облачно, на места в низините - и мъгливо
В четвъртък ще се задържи предимно облачно, на места в низините - и мъгливо

През нощта валежите ще продължат

В Северозападна и Централна Северна България дъждът ще премине в сняг и на места ще се образува тънка снежна покривка

В повечето райони вятърът временно ще стихне, в югоизточните райони ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. В равнинната част от страната ще остане мъгливо. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София около 0°.

В четвъртък ще се задържи предимно облачно, на места в низините - и мъгливо, сочи прогнозата на НИМХ. Преди обяд главно в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд и сняг, след обяд в Централна Южна България ще продължи да превалява дъжд, но до вечерта и там валежите ще спрат. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, в югоизточните райони - от север-североизток и там временно ще се усилва. Дневните температури ще са без съществен ход и максималните ще са между 2° и 7°, в София - около 4°.

Атмосферното налягане значително ще се повиши и вечерта ще е малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 7°-8°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно и мъгливо, с валежи от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен изток-североизточен вятър. По проходите ще има условия за навявания и преспи. Максимална температура на 1200 метра - около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

В петък, с усилване на вятъра от запад-северозапад, ще се затопли. Дневните температури ще се повишат с 5-6 градуса. Ще има променлива облачност, над много райони временно намаляваща и до предимно слънчево. Новата година ще започне с ветровито и сравнително топло време. Към полунощ температурите в по-голямата част от страната ще са между 3° и 8° и до сутринта ще останат над нулата, а максималните ще са над 10°. Ще има променлива облачност, по-често значителна, възможни са изолирани слаби превалявания. В неделя вятърът ще отслабне, Над Западна България ще преобладава слънчево време, а над Източна ще има по-значителни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са малко по-високи, като дневните слабо ще се понижат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари