Условна присъда за общински съветник за купуване на гласове

0
Общинският съветник се е признал за виновен и така е е избегнал по-тежко наказание
Общинският съветник се е признал за виновен и така е е избегнал по-тежко наказание

Общинският съветник се е признал за виновен и така е е избегнал по-тежко наказание

Районният съд в Монтана издаде условна присъда от 11 месеца с тригодишен изпитателен срок за общинския съветник в Бойчиновци Р.Г.Р. (57г.), съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

Присъдата е за купуване на гласове на изборите на 2 април 2023 година.

Според документите по делото в периода от 15 до 31 март 2023 година обвиняемият Р. Г. Р. дал на трима жители на община Бойчиновци общо 350 лева, за да гласуват те и роднините им в полза на определена партия – ДПС с бюлетина № 13.

Пред съда Р. Г. Р. се признал за виновен, сключил споразумение с прокуратурата и така избегнал по-тежко наказание.

Присъдата е окончателна и не подлежи на жалба и протест.

От Съдебната палата в Монтана съобщиха, че присъдата на е първата за купуване на гласове и в последните няколко години Районните съдилища в Монтана, Лом и Берковица и Окръжният съд в Монтана издадоха няколко такива присъди, предаде БТА.

За изборите на 2 април 2023 година полицията в Монтанско образува 12 досъдебни производства срещу хора, в чиито домове бяха намерени тетрадки с имена на местни жители и срещу тях парични суми. По някои от случаите още тече разследване, а по други е приключило и се очаква да започнат и други съдебни дела.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари