Употребата на микровълнова печка провокира стомашно-чревни болести

1
Коментар на доц. Свилен Маслянков
Коментар на доц. Свилен Маслянков Видео: NOVA

Коментар на доц. Свилен Маслянков

Увеличена консумация на месо и на храни с богато съдържание на мазнини. Честа употреба на микровълнова печка.

Това са само част от факторите, които могат да провокират различни стомашно-чревни проблеми. Как да живеем, за да бъдем със здрав стомашно-чревен тракт? Отговорите на тези въпроси даде доц. Свилен Маслянков, хирург от Александровска болница, цитиран от NOVA.

Болестите по чревния тракт са много. За съжаление, при мен пристигат и много често и тежки пациенти с напреднали злокачествени заболявания.

Симптомите до голяма степен се препокриват. Трябва да се мисли много последователно, много професионално и да не се залита нито в едната, нито в другата крайност. Трябва да поставим бърза, акуратна и адекватна диагноза и да изключим тежка патология, съответно да дадем насоки на пациента как да промени режима си. Понякога само това е достатъчно, за да се постигне нормализиране на състоянието”, каза д-р Маслянков.

Той споделя, че все по-млади хора идват с тежки, с сериозни заболявания. Има много фактори, които влияят и един от тях е храната, посочи лекарят. Доброкачествените заболявания могат да дегенерират, допълни той.

Трябва да се храним с пресни зеленчуци, плодове, да не се набляга на мазнините, да се избягват консервантите, животинската храна, пушено месо, да се избягва бързата храна, посъветва доц. Маслянков.

Доц. Маслянков обърна внимание на замразяването на храната и приготвянето в микровълнова фурна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари