United Group официално купува Vivacom

1
По първоначална информация става въпрос за сумата от 1.2 млрд. евро
По първоначална информация става въпрос за сумата от 1.2 млрд. евро

Балканската телекомуникационна и медийна компания United Group обяви официално днес, че има съгласие за придобиването на българския телекомуникационен оператор Vivacom.  

Сумата на сделката все още не е разкрита, но според различни източници на Financial Times става въпроса за 1.2 млрд. евро.

Очаква се сделката да приключи през второто тримесечие на 2020 г. при условия, включително получаване на регулаторните одобрения, заявиха в съвместно съобщение United Group, Vivacom и BC Partners.

Vivacom е добре управлявана компания със силен мениджмънт и се вълнувам от възможностите, които имаме, за да изградим още по-силен бизнес“, се казва в изявление на главният изпълнителен директор на United Group - Виктория Боклаг.

Сделката ще отбележи шестия път, когато Vivacom сменя собственика си, след като беше приватизирана през 2004 г. Българският телеком беше пусната в продажба по-рано тази година, като United Group проведе ексклузивни преговори за закупуване на българската телекомуникационна компания.

През 2018 г. балканската група беше закупена от британският инвестиционен фонд BC Partners. Наскоро компанията придоби и хърватският телеком Tele2 за 220 млн. евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари