Украинци изчистиха запуснатия център на Кранево

4

От коледните празници насам главната улица на селото изглежда потресаващо

Украински бежанци, които в момента живеят в Кранево, взеха инициативата в свои ръце и изчистиха западналата главна улица в курортното село.

В неделя сутринта възрастни хора със своите внуци и деца бяха излезли с чували, ръкавици и чистеха изоставения в окаяно състояние център на Кранево, пише OFF News.

От коледните празници насам центърът на селото изглежда потресаващо. Един от двата централни супермаркета - Тор Market, изгоря на 21 декември и оттогава остатъците от пожара стоят недокоснати. На местните жители се налага всеки ден да минават през натрошени стъкла.

Не могат да разчистят, защото не им дават. Разказват, че причината е, че "се води разследване и общината не дава да се чисти", дори когато доброволци предложат те да го направят.

Украинците успяха да изчистят значителна част от боклука по главната улица, с изключение останките от пожара, които не е разрешено да премахнат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    ...
    Да си чистят собствената умирисана кочина. Тук сами ще се оправим. Проклета навлеческа сган. Руснаците преди тези свине си плащаха и консумираха. А тази паплач не плаща и е нагла до безбожие. Стягат си безплатно черноморие за наближаващото лято.
  • 13
    3
    Който и да е
    Ами то в Кранево има само патладжани, а както е известно те, заедно с фордовете, зимата не работят...
  • 10
    2
    ...не видях...
    ...не видях и такива енергоразпределителни дружества и пътища и фалшиви магистрали.........Не видях и такива цени и здравеопазване....и безгрижие .
  • 9
    1
    Облаче ле Бяло
    Не видях народ по света който да издава оръдията си на труда ( инструменти,наковални и работещи металообработващи машини на скрап,освен ако не са енергийно ефективни и пак в музей ги носят след еъзстановяване ). Не видях народ да коли стадата си и да руши кошарите и фермите си.Не видях държавно управление което да не се грижи за земеделци и частни производители на продукти от земеделска дейност и млеко и месопреработване от добив такъв Не видях народ който да продава поголовно обработваемата си земя която го храни като се има в предвид колко нисък е процента на плодородната почва в световен мащаб и като вземат парите да си купуват скъпи телефони,макар че не знаят какво да правят с тях и напудрени трошки за по 10/30000 лв. ремонта на които иска почти толкова.Не видях община да не се грижи за чистотата и инфраструктурата си.Не видях такива ВиК дружества никъде с такива цени и ламтеж.Не видях хора които задъват умишлено чешми,кладенец и режат поголовно гори.СРАМ И ПОЗОР.УКРАИНЦИТЕ ДА ЧИСТЯТ В КРАНЕВО.НАРОД КОЙТО СИ ОСТАВЯ ЗЕМЯТА И ДЕЛАТА,ДРУГ ЩЕ СЕ ГРИЖИ ЗА СЪЩИТЕ.КОЙТО НЕ СЕ ГРИЖИ ЗА СВОЯ АРМИЯ,ЧУЖДА ЩЕ ХРАНИ И ТЯ ЩЕ ГО "ВАРДИ". СЛЕД КАТО КМЕТ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТ НЕ СЕ Е ПОГРИЖИЛ ЗА КРАНЕВО,ОЧАКВАЙТЕ КМЕТ ДА БЪДЕ УКРАИНЕЦ И ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ СЪЩО. И ТАКЪВ ПРОЦЕС ЩЕ Е НОРМАЛНО ЯВЛЕНИЕ И СЕ НЕ ЧУДЕТЕ.ДА НЕ КАЗВАМ ЧЕ ИМА НЯМА ПЕТДЕСЕТ ДУШИ И НЯКОЙ ХОРА ЩЕ НАПЪЛНЯТ ГАЩИТЕ АКО БЪДАТ ПОДКАРАНИ. БРАВО НА УКРАИНЦИТЕ.ЗАСЛУЖИЛИ СА СИ ХОРАТА ПОМОЩА АКО ТОВА МОЖЕ ДА Е ПОМОЩ И ГРИЖА СПОРЕД СТАНДАРТИТЕ НА 21 ВЕК.СЛАВА НА ПРОСТИТЕ И АЛЧНИ ,СТРАХЛИВИ БЪЛГАРСКИ ОБЩИНСКИ И УПРАВЛЕНСКИ ПЛЪХОВЕ И ЕВАЛА НА УКРАИНЦИТЕ В КРАНЕВО.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари