Украинският посланик посети Русе

2

Олеся Илашчук и Данаил Ковачев обсъдиха разширяването на двустранното сътрудничество

Посланикът на Украйна в София Н. Пр. Олеся Илашчук посети Русе. Тя обсъди с областния управител Данаил Ковачев и неговия заместник Георги Георгиев възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество. Според Ковачев е необходимо да се работи в посока развитие на икономическите и културни взаимоотношения между Русе и Одеса. Той отчете и необходимостта от активно партньорство в сферата на противодействието на дезинформацията.

Посланик Илашчук изрази подкрепата на посолството на Украйна за активизиране както на двустранните търговско-икономически отношения, така и на тези в сферата на културата като сподели, че сега е моментът да се започне подготовка за възстановяването на Украйна.

В срещата участваха още почетният консул на Украйна в Русе Пламен Бобоков, заместник-посланикът на Украйна Анна Тертична. Ковачев и Георгиев запознаха украинската делегация с дейността на институцията по време на мигрантската криза. Те изтъкнаха и сериозната роля на доброволците за справяне със ситуацията в първите месеци след започването на войната в Украйна. Според областния управител и неговия заместник е необходимо по-нататъшните разговори да бъдат с акцент върху конкретни стопански инициативи, като се обмисли възможността за провеждането на Българо-украински бизнес форум с представители на бизнеса от двете държави.

Ковачев предостави на посланик Илашчук и малка хуманитарна помощ с идеята тя да достигне до най-пострадалите райони. Идеята за тази инициатива е на областния управител, а нейната реализация стана възможна със съдействието на Бедрос Пехливанян, собственик на аптеки „Астра“. Помощта включваше превързочни материали и лекарства от първа необходимост.

В знак на уважение Ковачев подари на първия украински дипломат в страната ни картина на известния русенски художник Огнян Балканджиев. Областният управител пък получи книга, посветена на различните етнически групи в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    Бу
    Баси ококорената пача. Тая шмърка повече и от оня клоун дето се бара за президент. Изпраха парите на цял свят, ама още има за пране. Да ги попиляват вече и да се свършва.
  • -1
    9
    Украинец_на_коленях_просит_мира_у_Зеленского
    Житель Украины записал видеообращение к президенту Зеленскому. Мужчина у кровати больного отца встал на колени и попросил закончить конфликт и отвести войска. «Я обращаюсь к нашему президенту, президенту Украины. Я становлюсь на колени, и прошу, пан президент, не держите народ в заложниках. У меня отец больной, сегодня я чуть не попал в скорую. Никто кроме меня, не сможет помочь моей семье. Дайте возможность зарабатывать деньги, приносить в страну деньги и помогать своей семье. Я прошу вас, остановите войну. Верните домой тех отцов, которых ждут дети. Дайте им мир во всём мире. Стоп войне!», — говорит автор ролика. ........... https://t.me/c/1719751672/3814
  • 3
    8
    Фатмак
    Костюма на СОТ-аджията пак не е неговия- стил- “покойника е бил едър човек”. И друг път са му го давали назаем от същата погребална афенция.
  • -19
    7
    СЛАВА НА УКРАЙНА!
    СЛАВА НА ГЕРОИТЕ!
  • 14
    6
    фена на Путин
    Този куродъх спермояд е по-скоро посланик на проституция, пошлоста, упадъка, корупцията и национал социализма. Това представлява Олесия Хуйлащук. Защо се е довлачила тайно ? Защото ще я залеят с фекалии от глава до пети от първата до последната крачка. Укроотпадък фашистки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари