Бежанците не се интересуват от отворените за тях работни места в Русе

5
Украинците, които влизат в България не търсят работа, а спокойно място, където да изчакат войната да свърши
Украинците, които влизат в България не търсят работа, а спокойно място, където да изчакат войната да свърши

Украинците, които влизат в България не търсят работа, а спокойно място, където да изчакат войната да свърши

Въпреки заявената готовност от фирмите в Русе да дадат работа на бежанци от Украйна, това все още не се случва, поради липса на кандидати

Представители на бизнеса смятат, че това е така, тъй като в момента тези, които влизат в България не търсят работа, а спокойно място, където да изчакат войната да свърши, за да могат да се върнат в родината си, предаде КИС 13.

Миглена Христова може да наеме веднага поне 20 украински граждани като шивачи в управляваното от нея предприятие. На този етап обаче няма желаещи да започнат работа в бранша. Според Христова трябва да се намери начин първо бежанците да се устроят, за да могат да мислят за работа.

Фирмите в Русе, който изпитват голям недостиг на кадри от години, и хората, които бягат от войната в Украйна, могат да си бъдат взаимно полезни, но това няма да стане само със заявената готовност от страна на бизнеса, смята още Миглена Христова.

Припомняме, че Община Русе разкри гореща телефонна линия за бежанците от Украйна, които могат още на границата да получат информация къде могат да се настанят и да получат медицинска помощ.

Има и готовност децата на украинските граждани да бъдат обгрижени в ясли и детски градини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    19
    Софиянецът
    В София познавам едни украински бежанци, никой не се е засилил да работи поне в следващите 6 месеца, те пък за Русе 50 хилядното градче ще напират, като в голям мегаполис като София пак не искат да работят.
  • 10
    18
    Никола
    Абе просто Укрите искат малко да си починат да стане по топло и да офейкат към западна Европа . А вие сте тръгнали да им предлагате работа. Смешници!
  • 7
    17
    Дилян
    Не започват работа, защото нямат статут за закрила или за бежанци. Едва след това могат и искат да започнат работа.
  • 17
    16
    Илия
    При 40 лв.на ден и аз няма да работя.
  • 15
    15
    Пхахахагага
    Че как да искат като са разбрали какви експлоататори им "предлагат" работа...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари