Украински футболен треньор призова ФИФА да извади Иран от Световното в Катар

0
Изпълнителният директор на Шахтьор (Донецк) Сергей Палкин поиска Украйна да бъде включена на мястото на Иран
Изпълнителният директор на Шахтьор (Донецк) Сергей Палкин поиска Украйна да бъде включена на мястото на Иран Снимка: БТА

Изпълнителният директор на Шахтьор (Донецк) Сергей Палкин поиска Украйна да бъде включена на мястото на Иран 

Най-успешният украински футболен клуб предупреди Световната федерация по футбол (ФИФА) да извади Иран от Мондиал 2022 в Катар, тъй като страната е военен поддръжник на руската агресия в Украйна.

Изпълнителният директор на Шахтьор (Донецк) Сергей Палкин обвини Иран в "пряко участие в терористични атаки срещу украинци", като предложи отборът на собствената му страна да играе в Катар вместо тях. 

Това ще бъде справедливо решение и то трябва да привлече вниманието "на целия свят към режим, който убива най-добрите си граждани и помага да се убиват украинци", каза Палкин пред журналистите, ден преди отборът му да играе срещу Селтик в Шампионската лига, съобщава БТА.

Белият дом вече обяви миналата седмица как САЩ разполагат с доказателства, че иранските войски са „директно ангажирани на място“ в Крим, подкрепяйки атаки с руски дронове срещу инфраструктурата и цивилното население на Украйна. А шефът на Главната разузнавателна служба на Украйна Кирило Буданов заяви от своя страна, че руските сили са използвали във военната агресия срещу страната му 330 дрона "Шахед" и дори са поръчали още. Русия и Иран обаче отричат, че имат споразумение да използването на ирански дронове.

Иран играе във втория мач от Световното първенство на 21-и ноември срещу Англия, а след това се изправя срещу Уелс и САЩ в група В. Уелс се класира след победа над Украйна в плейофите през юни. Мачът трябваше да се играе през март, но се проведе през юни заради войната.

ФИФА не излезе веднага с изявление, но няма практика отбор от един континент да бъде заменян с такъв от друг. И ако се стигне до изваждането на Иран, то мястото му по логиката на хората в Цюрих е да бъде зает от друг азиатски тим. ОАЕ е първият отбор, който не се класира, отстъпвайки в последния плейоф от Зона Азия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Чоко-боко
    Ти да видиш, въпросния тренер "предупредил" ФИФА. А бе, направо им връчвайте на укрите световната титла, преди да са се разпаднали. Има опит от Еврогъзия, пардон Евровизия. Сори, ама това вече е обида за всички останали.
  • 6
    2
    ...
    усраинския боклук да не дава наклон на планетата. да си гледа неговата кочина, която впрочем е на път да се разпадне. АЗ УВАЖАВАМ И ОБИЧАМ БРАТЯТА. ДА Е ЯСНО. БИЛ СЪМ СРЕД ТЯХ, СВАЛЯМ ИМ ШАПКА. И ТЕ НИ ОБИЧАТ. ЕВРОАТЛАНТИЗМА НИ П Р Е З И Р А! НАБИЙТЕ СИ ГО В НЕГРАМОТНИТЕ ЧУТУРИ.
  • 3
    1
    Казанската Афера
    Лапай киртак!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари