Украински дронове подпалиха два петролни склада в Русия

0
Резервоари бяха обхванати от пламъци
Резервоари бяха обхванати от пламъци Снимка: БТА/Руското министерство на извънредните ситуации чрез АП

Резервоари бяха обхванати от пламъци

Два петролни склада в Русия горят след украински атаки с дронове. Два летателни апарата са били неутрализирани над Московска и Тулска област, съобщиха властите.

Петролен склад в Нижегородска област е бил обхванат от пламъци, след като е бил ударен от украински дронове, предадоха Франс прес и ТАСС, като се позоваха на регионалния губернатор Глеб Никитин.

По предварителни данни няма пострадали хора.

Поразеният горивно-енергиен комплекс се намира в промишлената зона на град Кстово, на 30 километра югоизточно от центъра на Нижни Новгород.

Кстово се намира далеч от Украйна, на 450 километра източно от Москва, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Петролен склад в руския град Орел гори след украинска атака с дрон, предадоха по-рано ТАСС и Франс прес, като се позоваха на областния губернатор Андрей Кличков.

Той съобщи, че безпилотен летатетелен апарат се е разбил в горивно-енергийния комплекс. В резултат един от резервоарите е бил обхванат от пламъци. Няма пострадали хора.

В гасенето на огъня участват над 60 пожарникари и близо 20 единици техника, включително пожарен влак, съобщи за ТАСС представител на пресслужбата на регионалното правителство.

Орловска област не граничи с Украйна, но се намира сравнително близо до нея - удареният петролен склад се намира на около 160 километра от съседната държава.

Украински дрон, насочил се към Москва, е бил неутрализиран над нейните околности, съобщи междувременно кметът на руската столица Сергей Собянин, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Няма пострадали хора.

Украински дрон е бил свален и над Тулска област, южна от Москва. По предварителни данни няма жертви и разрушения, предаде ТАСС, като се позова на регионалните власти.

През последните месеци Украйна редовно атакува с дронове Русия. Основни мишени на тези нападения са руските гранични области. Украйна обаче успява да изпрати безпилотни летателни апарати и по-навътре над територията на Русия.

В неделя руските власти съобщиха за три свалени дрона далеч на северозапад - два над Новгородска област и един над съседната Ленинградска област.

Рано тази сутрин ракетна тревога бе обявена в Белгородска област, предаде ТАСС, като се позова на местните власти.

Граничещият с Украйна руски регион е най-тежко засегнат от украински атаки след пълномащабната инвазия на Русия в съседната държава преди малко повече от две години.

Съобщено бе за прекъсната електропреносна линия.

Руската противовъздушна отбрана бе активирана и в съседната Курска област.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари