Украйна поиска пълно изтегляне на руските войски преди всякакви преговори

1
Ако Русия наистина иска да преговаря, тя трябва да спре да разрушава украинската енергийна инфраструктура, каза говорителят на украинското външнополитическо ведомство
Ако Русия наистина иска да преговаря, тя трябва да спре да разрушава украинската енергийна инфраструктура, каза говорителят на украинското външнополитическо ведомство Снимка: Ройтерс

Ако Русия наистина иска да преговаря, тя трябва да спре да разрушава украинската енергийна инфраструктура, каза говорителят на украинското външнополитическо ведомство

Русия трябва да изтегли всичките си войски от територията на Украйна, преди да може да има каквито и да било преговори, заяви външното министерство в Киев в отговор на нееднократните предложения от Москва в последно време за преговори, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Единственото реалистично предложение би било незабавното прекратяване на войната на Русия срещу Украйна и изтеглянето на руските въоръжени сили от украинските територии", каза говорител на ведомството.

Той отговори по този начин на неотдавнашно изказване на руския външен министър Сергей Лавров, в което той потвърди подобно предложение за преговори, направено от президента Владимир Путин.

Ако Русия наистина иска да преговаря, тя трябва да спре да разрушава украинската енергийна инфраструктура, каза говорителят на украинското външнополитическо ведомство. Няма как да искаш да преговаряш и същевременно да бомбардираш украински жилищни райони, да мобилизираш 300 000 резервисти и да блокираш износа на зърно, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    7
    До усраинофила
    Там където е и усраинската армия ¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬ Затворници, нацисти, наркомани и много хора от простолюдието, които не искат да са там, но ако си бай хуй, отиваш на фронта и никой не те пита!
  • 0
    6
    до русофилите един въпрос
    Къде е професионалната армия на Русия, че мобилизарат обикновените пиянки?
  • 0
    5
    mhm
    Браво на украинците, не се огънаха пред агресора и окупатора. Пред руския и чеченски башубозук крадец на перални и дамски гащи. Руснаците от яд че загубиха най-големия пазар за газа си вече проучват как да почнат да си го ядат, че ги чакат гладни години...
  • -1
    4
    🌶🌶🌶
    бой по цялата енергийна система до дупка. да се парализира всичко. сащ и европа да я поят, хранят и топлят докато не фалират всичките до един. с такъв хрантутник като усраина ще фалират дори и щатите заедно с цяла европа.
  • -4
    3
    русенец
    Браво на Украйна, така се трябва. Само нашите червей, рожбички на Путлер са готови да се молят. Нищо чудно, пет века сме били под робство. Народ, който има поговорка "Преклонена глава сабя не я сече" никога не може да бъде горд, свободен и да живее достойно. За разлика от украинците, които го доказаха. Евала на техния президент. Слава на Украйна и ПОБЕДА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари