Ухапан от куче русенец осъди общината за 2 000 лева

0
Пореден данъкоплатец, нападнат от улично куче, осъди община Русе
Пореден данъкоплатец, нападнат от улично куче, осъди община Русе

Пореден данъкоплатец, нападнат от улично куче, осъди община Русе.

Инцидентът станал през февруари 2015 г. в близост до Професионалната гимназия по дървообработване. Там мъжа, докато карал колелото си, бил връхлетян от глутница улични псета, едно от които го ухапало.

Намесили се случайни минувачи, за да му помогнат, но глутницата си тръгнала сама, защото в този момент минал друг велосипедист и песовете подгонили него. Така жертвата се отървала от напастта, но не и без наранявания и последвалите задължителни неприятни ваксинации, лечение и разходи за него, стрес и болки, а в случая и продължителни схващания на крака.

За сполетялото го нещастие, той сметнал виновна община Русе, която не се е погрижила за безопасността на жителите си и не е изолирала в приюти уличните кучета. Човекът подал иск в съда, като поискал да му се възстановят понесените имуществени вреди, както и обезщетение за неимуществени от 2 000 лева.

Юристът на общината отхвърлил иска, но Русенският районен съд сметнал, че той е основателен и го уважил, макар и частично. Всички имуществени разходи, покриването на които било предявено в делото, били признати, а от поисканото обезщетение човекът трябва получи половината – 1 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари