Удължават извънредната епидемична обстановка у нас

1
"Утре ще пратим и Плана за възстановяване и развитие, ако искат да го подписват. И щаб медицински не направиха, и план нямат", мрънка премиерът в оставка
"Утре ще пратим и Плана за възстановяване и развитие, ако искат да го подписват. И щаб медицински не направиха, и план нямат", мрънка премиерът в оставка Видео: Фейсбук

Удължава се извънредната епидемична обстановка у нас

Това съобщи премиерът в оставка Бойко Борисов по време на среща с министрите си. 

„Туроператорите искат да знаят как ще премине сезонът. Утре ще приемем удължаването на извънредната епидемична обстановка, за да могат да важат всички мерки и хората да имат яснота", каза Борисов.

Чудя се на тази безотговорност в България, настават толкова тежки времена, ние един месец чакаме да си отидем. И понеже сме отговорни затова сме тука, после да става каквото ще, ние имаме грижа за вас, за хората, за всички.

Трябваше отдавна да сме изчегъртани, да има тука един да тропа по масата и да вика „Путин, дай туристи”, коментира Борисов.

"Утре ще пратим и Плана за възстановяване и развитие, ако искат да го подписват. И щаб медицински не направиха, и план нямат, само казват не е хубаво, дайте да видим вашия. Нямат министри, нямат екипи да се види какво ще се прави във всичките тези сфери", каза Борисов.

"Защо сменят правилата - заради президента, за да има служебна победа. Някой като започне да прави нещо с умисъл, народът винаги го наказва", заяви премиерът в оставка.

Министърът на туризма в оставка Марияна Николова заяви, че страната ни е готова за началото на летния туристически сезон и той ще се проведе при спазването на всички протоколи.

Министерството на туризма ще представи единен протокол за пристигане в страната, добави Николова. Той ще бъде съгласуван с всички здравни власти.

Правилата за влизане в страната ни трябва да бъдат конкурентни с тези в другите страни. Те трябва да са в помощ на българския туризъм. В страната ще се влиза по три начина. Първият – с ваксинационен сертификат. Вторият начин ще бъде влизане чрез отрицателен PCR или сертифициран антигенен тест. Третият възможен начин ще бъде чрез документ за преболедуване през последните 6 месеца”. Това обясни здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари