Учредиха безсрочно безвъзмездно право на строеж в полза на Фондация "Александър Русев"

1
Правото е за изграждането на водно-рехабилитационен център
Правото е за изграждането на водно-рехабилитационен център Снимка: Фондация "Александър Русев"

Правото е за изграждането на водно-рехабилитационен център

Община Русе учредява безсрочно безвъзмездно право на строеж за изграждането на водно-рехабилитационен център в полза на Фондация „Александър Русев“.

С 44 гласа „за“ общинските съветници подкрепиха предложението на кмета Пенчо Милков за учредяването на безсрочно безвъзмездно право на строеж в полза на Фондация „Александър Русев“ за изграждането на водно-рехабилитационен център за хора в неравностойно положение, съобщават от пресцентъра на Общината.

От 2016 година основателят на фондацията Илиян Русев-Скури предоставя безплатни водни занимания с терапевтична и рехабилитационна насоченост на 100 деца с увреждания, npu изготвен график в басейна, намиращ се в сградата на Спортното училище в Русе. За да се увеличи интензитетът на заниманията и да се осигури качествена терапия за деца и възрастни желанието на фондацията е да развива дейността си в отделен специализиран център.

Илиян Русев - Скури е изключителен човек, който години наред дава енергия, време и грижи за деца и възрастни с увреждания. Той направи и невъзможното, за да сбъдне мечтата на сина си и сега е наш ред да го подкрепим“, призова кметът Пенчо Милков.

Проектът предвижда изграждането на двуетажна сграда, находяща се на ул. „Руй планина“ в Русе с обща площ от 3800 м2 .

През последните години каузата за изграждането на водно-рехабилитационния център бе подкрепена от много институции, десетки организации и хиляди русенци чрез популяризиране на идеята и събиране на средства.

Повече информация и данни за дарителската сметка може да откриете ТУК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари