Направиха първа копка на рехабилитационния комплекс на Скури в Русе

5

В момента, в който бъде издадено разрешение, реалните строителни дейности ще започнат, без да се изчаква да бъде събрана цялата сума, заяви Биляна Калчева

Символична първа копка направиха на бъдещия водно-рехабилиатционен комплекс на Фондация „Александър Русев“ в Русе. Той ще се изгражда на общински терен зад двора на спортното училище, информира БГНЕС.

"В момента, в който бъде издадено разрешение, реалните строителни дейности ще започнат, без да се изчаква да бъде събрана цялата сума", заяви Биляна Калчева, която е член на УС на фондацията.

За изграждането на водно-рехабилитационен комплекс за деца и възрастни с ментални и физически затруднения в Русе се разчита основно на дарения и благотворителни инициативи за набиране на необходимия финансов ресурс, който се изчислява на около 4-5 милиона лева. Досега от фондацията са събрали над 400 хиляди лева.

Свещеници от Русенската митрополия отслужиха водосвет за успех на начинанието.

От Община Русе направиха жест към семейството на Александър Русев - Илиян Русев - Скури и Неви Русева, като предоставиха камък в негова памет, за да бъде вграден в основите на бъдещия комплекс. От фондацията се надяват водно-рехабилитационният комплекс да бъде готов и въведен в експлоатация още през 2026, най-късно през 2027 година.

БГНЕС припомня, че Илиян Русев – Скури работи от 10 години, напълно безвъзмездно, с възрастни и деца с различна степен на физически и ментални затруднения.

Предвижда се комплексът да има три басейна, като най-малкият ще бъде вана за бебета. Ще има и трибуна със 190 места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Вие двамата 1 и 2
    Има една поговорка: Като не можеш да направиш добро,не прави зло. Като няма що да кажеш по добре си мълчи и отмини.Лоша дума си е истинско зло.Като я кажеш,връщане няма.
  • -2
    2
    Anton
    Този е един прошляк, медицински център ще строи,ужас!Калчева и тя пишман адвокатче,с крадените пари на тати и,акьли дава,куха кратуна е.
  • 10
    1
    Бивш хулиган
    Значи, Скури съм го пребивал, а "Таралежа" от групата "червен иван" в някогашното машиносроене съм го вкарвал в моментна кома. Такива времена си бяха. Тежки пубертети. Одъртяхме, помъдряхме. Не че съм натрупал пачки, но ще отделя едни 2 000 лева за каузата. И внуци имам вече. Ще го направим басейна. Ама без държавна политика за финансиране е обречен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари