Ученици писаха стихове и разкази за Русе в онлайн състезанието по „Русезнание“

1
За първи път надпреварата, свързана с историята на Русе, се провежда онлайн заради пандемията от КОВИД-19
За първи път надпреварата, свързана с историята на Русе, се провежда онлайн заради пандемията от КОВИД-19 Снимка: Община Русе

Близо 50 ученици от 4 училища – МГ „Баба Тонка“, СУ „Христо Ботев“, СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ и СУ „Васил Левски“ се борят за първото място в тазгодишното издание на състезанието по „Русезнание“, пише Русе Медия

За първи път надпреварата, свързана с историята на Русе, се провежда онлайн заради пандемията от КОВИД-19.

Пред участниците има и ново предизвикателство – в 13-ото издание на „Русезнание“ е включена нова категория за написване на стихотворение и кратък разказ за историята на града.

Днес се проведе и първото заседание на журито в състав: председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев – председател на журито, Росица Георгиева – началник на РУО-Русе, Кремена Тодорова – уредник в музейния отдел „Нова история“, Траян Тотев – общински съветник от „Патриотите – ВМРО“ и Мария Енева – преподавател. Специален гост беше Искрен Веселинов – съпредседател на ПГ на Обединените патриоти.

Традиционното състезание по „Русезнание“ се организира от Регионален исторически музей – Русе, ВМРО – Русе и Народно читалище „Гоце Делчев 2009”, под патронажа на председателя на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев. Основната цел е да се събуди интересът на учениците към проучването на местната русенска история.

Победителите ще бъдат обявени в края на тази седмица, а награждаването ще се състои на 29 юни, от 14:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари