Учените от БАН излизат на протест

0
Протестиращите ще настояват да спре 10-годишният геноцид над работещите в науката
Протестиращите ще настояват да спре 10-годишният геноцид над работещите в науката Снимка: БГНЕС

В Деня на българските будители - 1 ноември - синдикатите на учените и работещите в областта на науката от Селскостопанска академия и Академията на науките БАН организират протест с митинг-шествие.

Протестиращите ще настояват да спре 10-годишният геноцид над работещите в науката и да се изпълнят поетите ангажименти от правителството и парламента в програмата 2020. Мотото е „Да продължим делото на Народните будители – Да съхраним науката в България”, предава БГНЕС.

Шествието, с начален час 10:30 часа, ще поднесе венци на признателност пред паметника на Васил Левски и Св. Св. Кирил и Методий и ще връчи декларации в Министерството на финансите, Министерски съвет и Народно събрание.

Учените ще протестират и срещу мизерното и унизително заплащане на висококвалифицирания труд; липсата на управленско отношение и адекватни решения за гарантиране на достоен труд и социална защита.

Протестът е подкрепен от КНСБ и КТ „Подкрепа”: „Надявам се управляващите да чуят исканията на хората на духа, а ние ще ги отстояваме с всички сили както на протеста им, така и после в парламента, при приемането на бюджета за следващата година“, коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари