Ученик от Русе: Расте ново поколение, което разбира смисъла на журналистиката

2
Кристиян Юлзари спечели награди заради свое журналистическо разследване
Кристиян Юлзари спечели награди заради свое журналистическо разследване Снимка: sCOOL Media

"Журналистиката е сферата, в която искам да се развивам. Това е моят начин да разказвам за проблемите, които виждам".

Това сподели пред БНР Кристиян Юлзари, ученик с интерес към журналистиката. През годината той  Кристиян Юлзари разследването си за това как се харчат парите, които държавата събира от хазарт и са предназначени за младежки дейности. Кристиян беше отличен с първо място в категорията "Журналист - надежда" в конкурса "Валя Крушкина - журналистика за хората" 2021. Той е от Русе и започва активно да се занимава със създаването на медийно съдържание още в 8-и клас, когато става част от образователния лагер по журналистика и медийна грамотност на sCOOL Media.

"Трудности има, никой не казва, че ще е лесно. Медийната среда в България не е от най-здравословните и се влошава с всяка година. Но расте ново поколение, което разбира смисъла на тази професия и е готово да защитава принципите, като разказва какво вижда, без да го пречупва през себе си".

В предаването "Хоризонт за вас" Кристиян сподели:

"Най-големият проблем, когато говорим за цензура, е автоцензурата. Ако всеки от нас като отделен журналист направи всичко възможно да говори открито за проблемите, няма кой да го спре. Жалко е, че когато се упражнява натиск върху определен журналист, обществото не реагира. Ако като общество не се застъпим един за друг за свободата си да говорим открито, няма кой да ни осигури тази възможност. Всеки от нас е една малка медия, имайки мобилен телефон в джоба си и може да каже на света каквото си поиска".

Интервюто с Кристиян Юлзари можете да чуете в звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари