България чу какво мислят младите хора благодарение на русенски ученик

1
През август Кристиян Юлзари стана най-добрият млад автор в Web Report - конкурс за чиста журналистика
През август Кристиян Юлзари стана най-добрият млад автор в Web Report - конкурс за чиста журналистика Снимка: Андрей Михайлов, Булфото

"Образованието през погледа на учениците" е темата на Дарик радио днес 

В прякото предаване участваха млади хора от от цялата страна.  От Русе се включи Кристиян Юлзари / който е внук на един от най-обичаните преподаватели в Русенски университет Синто Юлзари/ и в момента е 10 клас в АЕГ "Гео Милев". 

Според радиоводещите гласът на младите хора не се чува напоследък в България и затова те са решили на днешния 15 септември те да дадат микрофона на учениците и студентите. Крис Юлзари говори изключително смислено и успокои слушателската аудитория с коментари по "горещите" теми за пандемията, страхът на хората от заразата и как неговите връстници виждат образованието си в България. 

Припомняме,  че Кристиян спечели отличие в третото издание на конкурса за чиста журналистика на Dir.bg - Web Report,  провел се през август тази година.  Конкурсът, който се бори срещу фалшивите новини, и тази година отличи с парични награди от 1000 лева най-добрите журналистически материали в шест основни категории - "Общество", "Икономика", "Култура и изкуство", "Технологии и иновации", "Истински Истории", а за първи път и "Спорт". За втора поредна година бяха раздадени и почетни награди на същата стойност за фото- и видеорепортаж.

Почетната награда за млад автор тази година заслужи Кристиян Юлзари с публикацията си в Scoolmedia.com - "Насилието в училище - скритата епидемия".

Той е ученик в Английска езикова гимназия "Гео Милев" Русе, но от една година пише в първата по рода си национална медия за ученическа журналистика sCOOL Media.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари