Убиецът на Евгения получи доживотна присъда

1
Бащата на Орлин Владимиров получи същото наказание за престъплението
Бащата на Орлин Владимиров получи същото наказание за престъплението Снимка: БТА / архив

Бащата на Орлин Владимиров получи същото наказание за престъплението

Съдът произнесе присъдата за убийството на Евгения Владимирова - преди две години тялото ѝ беше намерено в куфар. Подсъдим за убийството е съпругът ѝ. Баща му е с обвинение, че е помогнал за прикриване на престъплението.

В последната си дума пред съда Орлин Владимиров каза, че никога не искал нещо от това да се случи. Съдът обаче постанови доживотна присъда и за Орлин, и за баща му Пламен, съобщи БНТ.

Делото за убийството на Евгения на първа инстанция приключва за по-малко от 11 месеца.

"Бабата съм на Евчето. Моля се за една справедлива присъда, доживотен затвор и за двамата убийци, които лишиха от живот моята внучка и потопиха в скръб за цял живот цялото ми семейство", каза Пенка Чорбанова, баба на Евгения.

"Този, който е обвинен като помагач, така нареченият баща на Орлин Владимиров - Пламен Владимиров, също да получи присъда, защото е много вероятно на него да му се размине. Това е много добър момент съдът да застане зад думата си и да покаже на хората, че те могат да бъдат защитени", коментира Мария Рубенова.

Евгения беше убита от мъжа си, който заедно с баща си организира изхвърляне на тялото ѝ в куфар в Хвостохранилище край Перник. Тогава Орлин обяви, че жена му е изчезнала след като казала, че отива на фитнес и се включи в издирването и.

Прокуратурата настоят съдът да разглежда престъплението като напълно умишлено и предварително планирано, като се има предвид и особено жестокия начин по който е извършено - удушаване. На предишното заседание Орлин говори за първи път пред съда и заяви, че Евгения се скарали и сбили и тя паднала и си ударила главата. От защитата дори поискаха повторна аутопсия. Днес защитата му каза, че няма доказателство, че смъртта е настъпила по мъчителен начин.

"Предстои още много работа да се свърши по това дело, тепърва е само на първа инстанция. Има още доказателства, които да се съберат", посочи Емануил Бастрев, адвокат на Орлин Владимиров.

Родителите на Евгения смятат, че причината за убийството, освен от ревност, е да няма подялба на имотите при евентуален развод.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    Справедливост!
    👍👍👍👍👍🙏🏻
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари