Турция взима мерки за мините в Черно море

0
"Министерството на отбраната предприема необходимите мерки", увери президентът Ердоган
"Министерството на отбраната предприема необходимите мерки", увери президентът Ердоган

"Министерството на отбраната предприема необходимите мерки", увери президентът Ердоган

Турското министерство на отбраната предприема необходимите мерки в отговор на информацията за плаващи мини в Черно море, заяви турският президент Тайип Ердоган.

В неделя руската Федерална служба за сигурност съобщи, че украинските военни са поставили около 420 мини на подходите към пристанищата Одеса, Очаков, Черноморск и Южни, след като Русия е започнала инвазията. Службата не изключва вероятността мините да се пренесат в Босфорския проток и по-нататък в моретата на Средиземноморския басейн поради морските течения. Турските военноморски сили са поискали от корабите да наблюдават дрейфуващите мини след доклад от Федералната служба за сигурност на Русия, съобщи по-рано „Хюриет“, цитиран от NOVA.

"На първо място нашето Министерство на националната отбрана предприема всички необходими мерки във връзка с този проблем. Не се притеснявайте", заяви Ердоган на съвместна пресконференция с нидерландския министър-председател.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари