Турция издаде предупреждение за пътуване в европейските страни и САЩ

1
Посолството на САЩ в Турция също издаде предупреждение към своите граждани в Турция
Посолството на САЩ в Турция също издаде предупреждение към своите граждани в Турция

Посолството на САЩ в Турция също издаде предупреждение към своите граждани в Турция

Турция издаде предупреждение за пътуване в европейските страни на фона на "зачестилите антиислямски, ксенофобски и расистки прояви", съобщи Анадолската агенция, цитирана от БГНЕС.

Министерството на външните работи на Турция излезе със съобщение за гражданите, които ще пътуват до САЩ и европейските страни. Обръщайки внимание на последните събития, министерството каза: „Пред лицето на възможни расистки злоупотреби и нападения, действайте спокойно и се обърнете към местните сили за сигурност“, пише турският информационен сайт Karar.

Посолството на САЩ в Турция също издаде предупреждение към своите граждани в Турция с мотива, че може да има атаки след изгарянето на Корана от датския политик Расмус Палудан. Предупреждението на уебсайта на посолството гласи: "Правителството на САЩ предупреждава своите граждани срещу възможни ответни атаки от терористи срещу места за поклонение в Турция. Терористите могат да атакуват, като се насочат към места за поклонение или места, посещавани от западняци." Американските граждани са призовани да стоят далеч от многолюдните места и да следят местните медии, съобщи Alanya.

Френското посолство в Турция също сподели предупредително съобщение за своите граждани в своя акаунт в социалните медии: „Както ни напомня предупреждението за сигурност, издадено от посолството на САЩ в Анкара на 27 януари 2023 г., рискът от терористична атака в Турция вече е висок. Тези, които ще пътуват до Турция, се умоляват да обърнат максимално внимание на безопасността си, като стоят далеч от многолюдни места, посещавани от чужденци, включително религиозни места", гласи съобщението, публикувано ден по-рано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари