Турското МВР обвини САЩ за взрива в Истанбул

2
Убиецът се появи пръв на местопрестъплението, заяви турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу по повод съболезнователния адрес, изпратен от президента на САЩ Джо Байдън
Убиецът се появи пръв на местопрестъплението, заяви турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу по повод съболезнователния адрес, изпратен от президента на САЩ Джо Байдън Снимка: БГНЕС

Убиецът се появи пръв на местопрестъплението, заяви турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу по повод съболезнователния адрес, изпратен от президента на САЩ Джо Байдън

"Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу обвини САЩ за вчерашния взрив в Истанбул", написа местният вестник "Хюриет", цитиран от Novini.bg.

"Убиецът се появи пръв на местопрестъплението", заяви ръководителят на силовото ведомство в Анкара по повод съболезнователния адрес, изпратен до турския президент Реджеп Ердоган от името на американския държавен глава Джо Байдън.

Сойлу повтори тезата на Анкара, че Вашингтон помага на кюрдската милиция в Сирия Съюз за защита на народа (СЗН), смятана от Турция за клон на обявената от Турция, Европейския съюз, САЩ и други страни Кюрдска работническа партия (ПКК) за терористична организация.

Да припомним, СЗН бяха основен военен съюзник на САЩ в борбата им срещу "Ислямска държава" (ИД) в Сирия и Ирак.

Министърът допълни: "Атаката е била подготвяна (в северния сирийски град, контролиран от СЗН) Кобане. Тези, които ни причиниха болката на "Истиклял" ще ги заболи много по-силно от нас", категоричен бе Сойлу.

Гръцкият вестник "Катемерини", от своя страна, написа, че медийният регулатор в Турция наложи ембарго върху публикации на видео и фотоматериали от експлозията и нейните последици. "Подобни забрани имаше и преди", добави медията.

Гръцкото издание припомни, че между 2015 и 2017 година в Турция бяха извършени много смъртоносни атентати и отговорността за тях поеха ПКК, свързани с нея групировки, ИД и крайнолеви групи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    daskal
    Защото сащ е терористична 52 полова държава!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари