Байдън даде на военните свобода на действията срещу „Ислямска държава“

0
Американският президент е бил информиран също, че периодът до 31 август ще бъде най-опасният
Американският президент е бил информиран също, че периодът до 31 август ще бъде най-опасният Снимка: Gulliver/Getty Images

Съветниците на американския лидер са го уведомили, че е възможна нова атака в Кабул

Американският президент Джо Байдън "е дал всички (необходими) правомощия" на командването на американските въоръжени сили за провеждане на операции срещу целите на "Ислямска държава" - Хорасан, издънка на терористичната организация "Ислямска държава", предава Reuters, позовавайки се на свои източници.

Също така става ясно, че съветниците на американския лидер са го уведомили, че е възможна нова атака в Кабул. Байдън също така е бил информиран, че периодът до 31 август ще бъде най-опасният, предава агенция Фокус.

"Следващите няколко дни от мисията за евакуация на хора от Афганистан ще бъдат най-опасният период. Президентът потвърди пред военното командване своето съгласие да предостави цялата необходима свобода на действие за провеждане на операции с цел защита на нашите военни; всички (членове на командването) отговориха, че имат достатъчно, от тяхна гледна точка, ресурси за провеждане на ефективни операции", се казва в изявлението на Белия дом, публикувано след среща на президента на САЩ с представители на екипа на националната сигурност, допълва БГНЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари