Турският министър на вътрешните работи подаде оставка

1
Сюлейман Сойлу поиска прошка от целия турски народ
Сюлейман Сойлу поиска прошка от целия турски народ

Сюлейман Сойлу поиска прошка от целия турски народ

Изненадващото решение за въвеждане на полицейски час доведе до огромни опашки по магазините в големите турски градове. Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви днес, че ще подаде оставка след въвеждането на 48-часов комендантски час. Министърът обяви това на страницата си в Twitter, пише БГНЕС.

„Отговорността за въвеждането на полицейски час през уикенда, целящо предотвратяване на разпространението на епидемията, е изцяло моя. Кадрите с тълпи хора по улиците на турските градове, които се появиха в петък вечерта, малко преди въвеждането на строгата мярка, не съответстват на целите на този процес, който беше под контрол. Напускам поста си като началник на Министерството на вътрешните работи”, каза Сойлу. 

Сойлу поиска прошка и от турския президент Ердоган и от целия турски народ.

На 10 април в 23:00 местно време турското Министерство на вътрешните работи обяви, че като част от борбата срещу разпространението на коронавирус се въвежда 48-часова забрана за напускане на домовете за жителите на 31 провинции, включително Анкара, Истанбул и Анталия. След това в социалните мрежи се появиха видеоклипове на огромни тълпи пред магазините. Хората бяха принудени да отидат да пазаруват хранителни стоки след обявяването на въвеждането на полицейски час. Това решение беше остро критикувано и от основната опозиционна Народна републиканска партия.

50-годишният Сойлу изпълнява длъжността министър на турското Министерство на вътрешните работи от август 2016 г. Освен това от ноември 2015 г. до август 2016 г. той оглавяваше и турското министерство на труда и социалното осигуряване на Турция. Сюлейман Сойлу се присъедини към Партията на справедливостта и развитието, ръководена от Ердоган през септември 2012 г.

Към момента няма информация кой ще бъде назначен на неговия пост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари