Цял блок остана без покрив след саниране

0
Когато вали, в домовете на хората тече вода, гният им тапетите, дори... падат полилей
Когато вали, в домовете на хората тече вода, гният им тапетите, дори... падат полилей Видео: Нова телевизия

Тема по зрителски сигнал. Цял блок в Бургас остана без покрив след некачествено саниране!

Когато вали, в домовете на десетки семейства капе, гният им тапетите, дори... падат полилей. Как се е стигнало до тук?

Живеещите в блок №9 в бургаският квартал „Изгрев” се оплакват, че техният блок все още не е саниран. Санирането на блока им е започнало в края на месец септември. Фирмата, ангажирана за ремонта, е дошла и започнала да разпокрива изолацията с желанието да го ремонтира. Според хората, които живеят в блока обаче, покривът не е довършен, тече навсякъде. Пострадали са не само горните етажи, но и по-долните. Само два от осемте входа в момента са обградени от скеле, предава Нова телевизия.

„Живея на третия етаж. Тече при всеки дъжд. Обещаха ни, че ще работят по празниците, но никой не дойде. Нито един от входовете не е готов”, каза един от живеещите в блок №9.  

Посещение направили и представители от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Те обещали да предприемат мерки. Строителите обаче ги няма, а хората не вярват, че някой ще им помогне.

„Наясно сме с проблема, който имаме в този блок, и с неколкократните наводнявания на последните етажи. Направили сме протоколи за щети. Съгласно договора, строителят има ангажимента да отстрани щетите за негова сметка, за което ние ще следим. Хората ще бъдат обезщетени с ремонт на жилищата, в зависимост от това какви са щетите”, обеща инж. Веселина Цекова, представител на общината.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари