Цветът на косата ви показва колко дълго ще живеете

7
Ранната поява на сива коса е признак, че човек може да живее още много години
Ранната поява на сива коса е признак, че човек може да живее още много години

Ранната поява на сива коса е признак, че човек може да живее още много години

С възрастта външният вид на хората се променя, а сивата коса се счита за един от признаците на стареене. Испански учени откриха неочаквана връзка между появата на сива коса и продължителността на живота.

Как косата издава продължителността на живота?

Експерти от Мадрид са провели серия от проучвания, по време на които внимателно са анализирали медицинските досиета на повече от пет хиляди различни хора на възраст от 30 до 60 години. Те успяват да разгадаят мистерията относно това как цветът на косата е свързан с риска от преждевременна смърт от сериозни заболявания, предава Actualno.com.

За да се получи пигментът, отговорен за цвета на косата, в човешкото тяло трябва да присъства вещество - глутамин. Същото вещество е необходимо за защита на организма от сърдечно-съдови заболявания и рак, както и от болестта на Алцхаймер, пише руското издание Лента.

С възрастта производството на това вещество в организма намалява, а рискът от сериозни заболявания, напротив, се увеличава. При хора с ранно побеляване на косата веществото глутамин не се „изразходва“ за производството на пигмент, а за защита на тялото.

Това означава, че след ранната поява на сива коса, човек може да живее още много години. И обратно, липсата на сива коса е сериозна причина за безпокойство и може да е признак за ранна смърт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари