ЦСКА прегази Адмира Вакер с 3:0

0

Отборът на ЦСКА направи решителна крачка към третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Селекцията на Нестор ел Маестро изигра страхотен мач и подчини австрийците от Адмира Вакер с 3:0. По този начин "червените" улесниха неимоверно много задачата си за реванша след 7 дни в Австрия.

Пред близо 8000 души на стадион "Българска армия", столичният гранд изигра много силна първа част, след която вече водеше с класическа преднина. Всичко започна след попадение с глава на Кирил Десподов, който малко след това и удвои своя голов актив. Страхотна заслуга за стореното от национала ни имаше и дарилият го с две асистенции Едвин Джеси.

И за да бъде кефът пълен, името си сред голмайсторите записа и новият любимец на Сектор "Г" - Мауридеш, който бе точен от дузпа.

През втората част, макар и имаща множество кадрови проблеми, формацията на Ел Маестро удържа майсторски своята преднина и вече гледа с едно око към развитието на двойката Стярнан - Копенхаген, която ще определи и евентуалния им съперник за третия кръг на надпреварата.

Силно подкрепяни от гласовитата "червена" публика, футболистите на ЦСКА демонстрираха сериозното си намерение в мача още след първия съдийски сигнал. Селекцията на Нестор ел Маестро наложи преса, дълбоко в половината на съперника, която видимо смути играчите Адмира.

Описаното до този момент бе потвърдено от стража на австрийците - Андреас Лайтнер, който се намеси колебливо при центриране на Жоржиньо. Миг по-късно, изстрел с глава на Стивън Перейра не намери целта. За да пресекат още в зародиш устрема на домакините, футболистите на Адмира Вакер започнаха да действа на ръба на грубостта. От това пък си изпатиха Бикел и Стивън Перейра, който дълго време се превиваха на терена след тежки единоборства с "белите".

Постепенно гостите от Австрия се съвзеха от обзелото ги смущение и в 13-ата минута бяха близо до попадението. Марин Яколиш демонстрира скорост и надбяга Борис Секулич. Последва опит за подаване към Щаркъл, но в заветния миг точна намеса осъществи Божидар Чорбаджийски.

Витаутас Черниаускас силно притесни всички симпатизиращи на ЦСКА, след като в 24-ата минута изпусна топката при едно наглед безобидно центриране към неговата врата. За радост на литовецът обаче нямаше футболист на Адмира, който да накаже неговата неточност.

Упоритите "червени" действия в атака най-сетне бяха възнаградени в 25-ата минута. Едвин Джеси притесни максимално централната двойка бранители на Адмира, което доведе и до тяхна грешка. Няколко секунди след това, ганаецът вече бе по крилото, след което акуратно центрира за връхлитащия от втора позиция Кирил Десподов. Българският национал изигра ситуацията по отличен начин и с глава направи безпомощен Андреас Лайтнер!

Водени от сполетелия ги футболен устрем, хората на Нестор ел Маестро бяха близо и до удвояването на резултата. И тук в епицентъра на събитията попадна главният съдия от Шотландия, който странно защо не отсъди дузпа за ЦСКА, след като Жоржиньо падна в наказателното поле при допир със закъснелия да го спре Бьорн Тьолке.

Съдбата все пак се реваншира на столичния гранд и още в 34-ата минута, ЦСКА вече водеше с 2:0. Отново водеща за второто попадение се оказа сработеността между Едвин Джеси и Кирил Десподов. Звездата с №8 видя отлично пролука в отбраната на Адмира, извеждайки зад нея спринтиралия си колега в атака. Кирчо запази самообладание и с майсторски шут подлуди трибуните на "Българска армия"!

Бронзовият медалист от австрийската Бундеслига бе изпаднал в такъв дискомфорт, че още в следващата атака играч на Адмира Вакер направи и дузпа в ущърб на своя тим. Големият грешник се казваше Спасич, който спря с ръка топката в собственото си поле. Този път съдията Бийтън беше сигурен и посочи бялата точка. С отговорната задача пък се нагърби Мауридеш, който с лекота сътвори класика!

Първият интересен момент след паузата бе запазен за гостите, които най-сетне затрудниха Черниаускас. Синан Бакъш пое топката с гръб към вратата, след което последва елегантно завъртане и изстрел. Стражът на ЦСКА обаче бе на мястото си и спаси.

Кирил Десподов не спираше да тормози отбраната на Адмира, като упражнението се повтори в 70-ата минута. Успешен пробив на звездата с №19 завърши с качествено центриране, но Мауридеш закъсня с части от секундата, което го спря от реализирането на още един гол.

В оставащите мигове до края ЦСКА умело тушира всеки един порив в лагера на "белите" за гол на чужд терен. Така хилядите на "Армията" бяха зарадвани с изразитена победа 3:0!

Да се надяваме протоколния реванш е след точно 7 дни на стадион BSFZ-Arena в град Мария Ензерсдорф. Припомняме, че победителят от тази двойка ще срещне някой измежду Стрянан (Исландия) и ФК Копенхаген (Дания).

Източник: LAP.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари