ЦСКА се прости със стадион "Българска армия" с поражение от Лудогорец

0
Двубоят предложи много емоции по трибуните, но малко футболни достойнства на терена
Двубоят предложи много емоции по трибуните, но малко футболни достойнства на терена Снимка: БТА

Двубоят предложи много емоции по трибуните, но малко футболни достойнства на терена

ЦСКА и Лудогорец завършиха наравно 0:0 в голямото дерби от 20-ия кръг в Първа лига. Последният мач за двата тима за първенство за календарната 2023 г. бе и последен за "червените" на стадион "Българска армия" преди началото на реконструкцията на съоръжението, като предложи много емоции по трибуните, но малко футболни достойнства на терена.

Военен оркестър и изпълнение на Йорданка Христова загряха ЦСКА преди сблъсъка с шампионите, а преди първия съдийски сигнал на "Армията", пред препълнените трибуни на стадиона, прозвучи и химнът на страната. Пред погледа на легендата на домакините Христо Стоичков, първият точен удар по посока една от двете врати дойде в началото на срещата, когато Бърнард Текпетей стреля от пряк свободен удар, но Густаво Бусато бе на мястото си под рамката и парира шута. Най-добрата възможност за възпитаниците на Нестор Ел Маестро се откри пред Марселино Кареасо. Полузащитникът на "армейците" не успя да засече подаване на Тобиас Хайнц от дясно, като топката подскочи решително преди Кареасо да я засече в мрежата на Серджио Падт, информира БГНЕС.

Битката между двата състава продължи и след почивката. Второто полувреме започна с нова страхотна хореография на домакините, като бе отдадена почит на клубната легенда Димитър Якимов. ЦСКА стартира частта с принудителна смяна, като Емануел Шакич влезе на мястото на контузилия се Иван Турицов. Именно Шакич имаше проблеми малко след влизането си на терена, като Кайо Видал стреля много опасно, но над вратата на Бусато, след като преодоля съпротивата на австриеца. "Червените" вкараха малко повече енергия в действията си, но така и не стигаха до точен удар по посока вратата на Падт. Феновете по трибуните, около 20 000 на брой, обаче продължаваха да се забавляват, като направиха страхотно пирово шоу, което закономерно доведе и до временно прекъсване на двубоя.

След изтичането на редовното време беше назначено 12-минутно продължение. В неговото начало капитанът на разградчани Якуб Пьотровски тества рефлекса на Бусато, но бразилецът изби с лекота. Последва ново прекъсване на играта заради използването на пиротехника от "червените" привърженици. Удар на Дюкенс Назон мина покрай вратата след подновяването на мача, като това бе и последното действие на хаитянина в срещата.

В 18-та минута на добавеното време Лудогорец дочака своя миг и попари своя съперник и всички запалянковци на ЦСКА на стадиона. Пьотровски подаде елегантно на влезлия от пейката Рик Джонатан, който подаде към друга от смените на Георги Дерменджиев - Спас Делев, а той наказа бившия си отбор. След попадението Делев предизвика част от публиката на "армейците", а след това последва инцидент с треньора на вратарите на шампионите Здравко Здравков. Той бе ударен и падна на земята, като впоследствие се прибра в съблекалнята. Голът на Делев бе прегледан от ВАР, но в крайна сметка бе зачетен. До края ЦСКА не успя да отвърне на предизвикателството и така се сбогува със своя дом в сегашния му вид с поражение. След последния съдийски сигнал не се стигна до нахлуване на фенове на домакините на терена.

Лудогорец се изравни с "червените" в класирането - по 42 точки, като е пред столичани заради двете си победи през сезона, но с двубой по-малко от съперника. И двата отбора са с мач по-малко от лидера Черно море, който ще зимува на върха. ЦСКА е домакин на Ботев Враца в първия си мач от пролетния полусезон, докато за Лудогорец играе с Черно море в средата на февруари, но преди това затваря годината с важно домакинство на датския Нордшеланд в последна среща от груповата фаза на турнира Лига на конференциите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    10
    До много, много простия 8.
    Не съм и левскар и не знам защо трябва да намесваш Левски, но бях за онова ЦСКА, което 2016 г. умря... И когато това измислено ЦСКА-София на Ганю Ганчев достигне успехите на истинското ЦСКА в Европа или поне тези на "Циганорец", както ги наричаш, тогава може да говориш. А сега стой и чакай стадион "Литекс-Арена" в Борисовата градина и евентуално някога 5 титла.
  • -2
    9
    Рукола
    Браво! Мястото на Цицекс е в Б група, този тумор трябва да бъде унищожен за да има нормален футбол в България!
  • -2
    8
    До 7
    Да, "брат", личи си, че не си фен на рязаните си братчета от "Циганорец", но също така си личи, че си ТЪПО ГОВЕДО, което повече го интересува ЦСКА да падне, че да злобее, отколкото жалкия Леефски да бъде наебан от Хебър! Айде сега продължавай да мучиш жално! ХАХАХАХАХА
  • -2
    7
    До 6.
    Не съм за "Лудогорец", но като гледам как "Литекс-София" хич ги няма на терена ми се прииска да ти отговоря. Колко положения имаха "Литекс" и ако са имали съдията ли им попречи да ги вкарат? Предложение: новият стадион да се нарича "Ловеч Арена - Ганю Ганчев".
  • -2
    6
    Думуз ага
    Съдийчето Драганов елегантно си изпълни поръчката! Ще си получи обещаните турски лири! Машала! Всичките чернодрешковци съм ги купил да свирят за моите резаци и да режат противниците! Нищо, че ни ч0кат в Европа!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари