ЦИК определи мандатите за изборните райони

0
Разпределението е въз основа на единна норма на представителство за цялата страна в зависимост от броя на населението по данни, предоставени от Националния статистически институт за преброяването на населението от 1 февруари 2011 г.
Разпределението е въз основа на единна норма на представителство за цялата страна в зависимост от броя на населението по данни, предоставени от Националния статистически институт за преброяването на населението от 1 февруари 2011 г. Снимка: БГНЕС/архив

Централната избирателна комисия определи броя на мандатите за всеки многомандатен изборен район за парламентарния вот на 4 април

Разпределението е въз основа на единна норма на представителство за цялата страна в зависимост от броя на населението по данни, предоставени от Националния статистически институт за преброяването на населението от 1 февруари 2011 г., уточнява "24 часа".

Така най-малко народни представители - по 4 ще излъчат многомандатните изборни райони Видин, Габрово, Кюстендил, Перник, Разград, Силистра, Смолян, Търговище и Ямбол. По петима народни представители ще имат Кърджали, Ловеч и Монтана, а по 6 - Враца, Добрич, Сливен и Шумен. По осем народни представители ще излъчат следните МИР - Великотърновски, Русенски, Хасковски и Софийски, а по 9 - Пазарджишки и Плевенски. МИР-овете с 11 мандата са Благоевградски, Пловдив, Пловдивски и Старозагорски, а с 12 само 24-и в София.

Най-много народни представители ще бъдат избрани от Бургаски и 25 МИР в София - по 14, Варненски - 15 и 23-и МИР в София - 16.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари