Центърът за обществена подкрепа в Ценово празнува рожден ден

0

Повече от два часа продължи тържеството по повод рождения ден на Центъра за обществена подкрепа в Ценово.

Децата заедно духнаха свещичка за шестата си годишнина, поставена върху голяма торта. Партито се проведе в двора на институцията, където се събраха повечето от потребителите и много гости. Малчуганите са забавляваха като на празник – с много игри и развлечения, весели усмивки и настроение. Ръководството на общинската администрация осигури подаръци за всеки от потребителите на Центъра.

В съвременното общество много важно е консултирането на деца с образователни, поведенчески и логопедични проблеми както и на техните семейства. Нашите специалисти обръщат сериозно внимание за социалната интеграция и реинтеграция на малчуганите както и на превенцията за отпадане от училище“, уточни ръководителят на Центъра Петя Колева. Тя не скри, че през последните месеци всички са преминали през сериозни изпитания в условията на ковид епидемията. Отначало специалистите са работили с децата онлайн. Отскоро момичетата и момчетата отново се събират в Центъра, но при спазването на строги мерки за безопасност – без струпване на потребители, редовно се следи здравното състояние на всеки.

В центъра се провеждат занимания с 32 деца, независимо че капацитетът му е за 20 потребители. Повечето от малчуганите са от община Ценово, но в различните групи се включват и деца от Бяла.

През първата част на празника аниматорът Дани пренесе децата в химична лаборатория за фокуси. Тя показа различни трикове със сух лед – от гърменето на тапа за шампанско, през образуването на пяна и мъгла и се стигне до навиването на желирани червеи. В опитите се включиха всички потребители на Центъра. Като продължение на нагледните уроци по химия и физика последваха различни занимателни игри.

Рождениците получиха много подаръци и поздравления от различни институции. Специални гости на празника бяха председателят на Общинския съвет в Ценово Георги Георгиев, кметът на общината д-р Петър Петров и неговият заместник Ваня Игнатова. В поздравлението си тя подчерта, че екипът полага огромни усилия за утвърждаването на Центъра като една от водещите институции в региона. За да споделят празничното настроение , дойдоха Катерина Михайлова и Цветелина Димитрова от Агенцията за социално подпомагане, както и представители от сродни центрове в Борово и Две могили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари