Цената на петрола падна с близо 10%

0
Citi очаква фючърсите да паднат до 65 долара за барел до края на годината
Citi очаква фючърсите да паднат до 65 долара за барел до края на годината Снимка: iStock

Цените на петрола се сринаха във вторник, като щатският бенчмарк падна под 100 долара за барел

Инвеститорите се опасяват от надвисналата рецесия, което неминуемо ще забави търсенето на горива и други петролни продукти.

В рамките само на един час след отварянето на американската борсова сесия европейският сорт Брент потъна с 9.5% и се търгува за 102.9 долара за барел. Американският лек суров петрол (WTI) е с 8.5% надолу до 99.5 долара за барел, информира Economic.bg.

Citi заяви във вторник, че Брент може да падне до $65 до края на тази година, ако икономиката изпадне в рецесия.

В сценарий на рецесия с нарастваща безработица, домакински и корпоративни фалити, цените ще се движат по падаща крива, тъй като разходите се дефлират и маржовете стават отрицателни, за да стимулират ограничаването на доставките“, пишат от банката в бележка до клиентите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари