Целият Ню Йорк с безплатен Wi-Fi

0
Ню Йорк се превръща в града на безплатния обществен безжичен интернет
Ню Йорк се превръща в града на безплатния обществен безжичен интернет

Ню Йорк се превръща в града на безплатния обществен безжичен интернет.

Изключително напредничав технологичен проект ще покрие най-големия град в САЩ с 500 устройства за безплатен Wi-Fi достъп. Те на практика ще заменят над 7500-те улични телефони в 5-те квартала на града, предаде 24 часа.

Това е най-големият и най-бързият проект за безжичен интернет на Земята. В града вече се поставят улични интернет горещи точки, които ще осигурят Wi-Fi достъп на над 8 млн. души.

Проектът е наречен LinkNYC. Всяко устройство представлява почти 3-метрова футуристична монолитна кула, която излъчва Wi-Fi сигнал.

Две от устройствата вече са инсталирани по улиците на Манхатън, но са покрити, за да не се виждат. Очаква се до две седмици те да бъдат въведени в реална употреба. Планирано е 500 от устройствата да бъдат поставени до юли, като ще се инсталират по десет на ден.

За изграждането на най-голямата Wi-Fi зона в света ще се използват стотици километри оптични кабели. Очаква се LinkNYC да предоставя скорост от 1000 мегабайта в секунда, което според създателите на проекта е 100 пъти по-бързо от типичния обществен безжичен интернет в САЩ.

Устройствата ще са на 45 м едно от друго, като сигналът на всяко ще се разпространява в радиус от 120 м. Във всяко устройство ще има таблет с операционна система Android, поставен между два видеоекрана. Той ще има основни функции като карта на града и интернет браузър, но постепенно ще бъдат добавяни и други приложения. Устройствата имат и директна връзка с телефона за спешни случаи 911 и възможност за зареждане на мобилни телефони и таблети.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари