Царево скърби за Мария Москова и дъщеря ѝ Даниела Йорданова

0
Поклонението пред двете загинали жени ще бъде в събота
Поклонението пред двете загинали жени ще бъде в събота Видео: NOVA

Поклонението пред двете загинали жени ще бъде в събота

Ден на национален траур в памет на четирите жертви на потопа по Южното Черноморие. В петък знамената на всички официални институции в страната ще бъдат свалени наполовина, предаде NOVA.

През целия ден близки, приятели, и дори непознати оставяха цветя пред ветеринарния кабинет на доктор Даниела Йорданова в Царево. Тя, майка ѝ- съдия Мария Москова, и един мъж бяха повлечени от високата вълна при опит да преминат мост в ниската част на града. От морето беше извадено тялото и на още един мъж. А на третия ден след стихията, въпросите продължават да са повече от отговорите.

Даниела Йорданова и Мария Москова са две от четирите жертви на потопа по южното ни Черноморие. Поклонението пред паметта на двете ще бъде в събота. За другите двама загинали мъже има много малко публична информация и не е ясно дали семействата им вече са уведомени. Това, което е известно е, че единият е от Смолян, а другият от Русе.

Царево тъгува за съдия Мария Москова. И дъщеря ѝ - ветеринарният лекар Даниела Йорданова. Всяка сутрин Мария карала дъщеря си от Бургас до ветеринарния ѝ кабинет в Царево. До кабинета идват и по време на пороя във вторник.

„Те са дошли вероятно, за да спасят двете кучета, които д-р Йорданова отглеждаше. Колибката им беше точно на брега на реката. Дано са успели поне това да направят”, заяви Емил Пейчев, общински съветник.

Колата им е отнесена от придошлата вода, след като мостът, по който се движат, пропада.

„За съжаление нищо не е могло да се направи. Самата стихия моментално ги е повлякла и автомобилът е изчезнал за секунди”, твърди Пейчев.

Днес пред вратата на ветеринарния кабинет на д-р Йорданова няма пациенти. А само цветя в нейна памет.

„Пред нейния кабинет винаги, когато съм отивал, има около 5-6 души чакащи. С най-различни домашни любимци. И винаги имаше огромна тълпа от хора, които ходеха точно при нея”, посочва Димитър Кенаров, журналист.

Сред пациентите ѝ е била и Сара. Преди време Таня и Йорданка търсят лекарката, защото кучето им се разболява. Д-р Йорданова го спасява.

„Бях очарована от нейното внимание и от грижите, които положи за кучето. Не можех да повярвам. До последно се надявах да не е истина и да се намери жива и здрава”, разказва Йорданка. „Професионалист до последната секунда. Много се разстроих. И още съм много разстроена”, твърди Таня Бояджиева.

С публикация във Facebook аниматорът Теодор Ушев пита - има ли някой по Южното Черноморие, на когото тя не е лекувала животnite? Хората, които познават и майка ѝ - Мария Москова, я описват като работохолик, добър професионалист и човек.

„Много лъчезарна, много приятна жена. Нито беше надменна заради това, че е съдия. Много народен човек беше”, посочва жена, познавала съдия Москова.

От Районния съд в Царево, където до последно е работила Мария Москова, публикуваха съобщение. Че са загубили изключителен професионалист с висок морал и почтеност, който е отстоявал принципите, справедливостта и закона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Стоян
    Сега трябва да осъдят за това нещастие цялото гнусни правителство на ГЕРБ,прости, неграмотни и не знаещи!В затвора!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари