Трябват ни нови цели!

0
Президентът благодари на всички партии за конструктивния диалог
Президентът благодари на всички партии за конструктивния диалог Видео: БГНЕС

"Сложната геополитическа обстановка в света изисква в България да има стабилност. Политическата стабилност е важна за провеждането на реформите. Необходими са реформи, те нямат алтернатива. Политическата стабилност е важна, за да има инвестиции и развитие". Това заяви президентът Росен Плевнелиев, цитиран от БГНЕС.

Той посочи, че успешните държави са тези, които имат план за действие и политическият елит е обединен около тях. "Трябва да покажем, че въпреки идеологическите различия, сме в състояние да работим обединени по тези цели".

България имаше и постигна своите стратегически цели – членство в ЕС и НАТО. Трябват ни нови цели – изграждане на социално отговорна икономика, елиминиране на бедността, пълноправно членство в Шенген, влизане в Еврозоната“, заяви Плевнелиев и добави: „Когато е трудно, трябва да покажем, че имаме план“.

Държавният глава направи обръщение към 43-то Народно събрание след приключилия месец на политическите консултации с всички парламентарно представени политически сили. Инициативата се провежда за пети пореден път.

Президентът благодари на всички партии за конструктивния диалог. По време на разговорите е обсъдена актуалната политическа ситуация в страната и реформите, които са на дневен ред.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари