Трима мигранти оцеляха 11 дни върху руля на танкер

1
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Те били заведени незабавно в болница заради признаци на дехидратация и хипотермия

Трима африкански мигранти достигнаха до Канарските острови, след като оцеляха 11 дни върху перото на руля на кораб, отплавал от Нигерия, предаде ДПА, като се позова на испанската морска спасителна служба.

Танкерът "Алтини Две" пристигнал в понеделник в пристанището на Лас Палмас на остров Гран Канария, се казва в съобщението в "Туитър", придружено със снимка на седящите на перото на руля мигранти. Те били заведени незабавно в болница заради признаци на дехидратация и хипотермия.

Полицейски говорител каза днес, че тримата мигранти ще бъдат върнати обратно в Нигерия, защото са влезли незаконно на територията на Испания, предаде БТА. Компанията оператор на танкера има отговорността да им осигури временно настаняване, след което да ги върне обратно в Лагос възможно най-бързо, добави той.

Според неправителствената организация "Уокинг бордърс" обаче тримата мигранти може да останат в Испания, ако поискат политическо убежище.

Оператор на петролния танкер е базирана в Атина компания, която засега не е коментирала случая.

Хиляди хора предприемат опасното плаване от бреговете на Африка в посока Канарските острови, като обикновено правят това с малки лодки. Най-късото разстояние от континента до испанския архипелаг е около 100 километра. По данни на Международната организация по миграция, която е част от системата на ООН, тази година близо 15 000 души са поели по този път, като над 1500 са загинали или са в неизвестност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари