Трима българи в Ухан искат да напуснат Китай

0
Екатерина Захариева се надявала българите да се качат на самолет, изпратен от някоя друга държава
Екатерина Захариева се надявала българите да се качат на самолет, изпратен от някоя друга държава Снимка: AFP / Getty Images

Трима от четиримата български граждани, които се намират в момента в Ухан, са изявили желание да напуснат Китай.

Това заяви днес министърът на външните работи Екатерина Захариева след срещата си с министъра на външните работи на Саудитска Арабия. Четвъртият е преценил, че няма нужда в момента да бъде изведен, и е заявил писмено, че предпочита да остане там, посочи Захариева и допълни, че поддържат връзка с всички българи там, те се чувстват добре и нямат признаци на заболяване, предава БТА.

Тя отбеляза, че в събота се очаква да бъде извършено извеждането на европейските граждани от територията на Ухан. Вероятно самолети ще бъдат изпратени от Франция, Германия и Великобритания, които имат най-много свои граждани в изолирания китайски град. Най-вероятно ще има възможност всички европейски граждани да бъдат качени в самолетите, поясни министърът.

В постоянен контакт сме с посолствата и с външните министерства в Берлин, Париж и Лондон, както и с техните мисии в Пекин, каза още Захариева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари