Три „зелени коридора“ за ваксинация срещу COVID-19 в Русенско

0
Навсякъде са осигурени достатъчно количества от всички налични видове ваксини
Навсякъде са осигурени достатъчно количества от всички налични видове ваксини

Три „зелени коридора“ за ваксинация срещу Covid-19 ще работят в Русенско тази седмица, съобщават от областния кризисен щаб.

В Русе те ще бъдат в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2 на ул. „Рига“ 35 в Русе, и в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла.

Коридорът в болница „Д-р Димитър Граматиков“ ще работи както и досега от 09.00 до 16.00 часа. За поставяне на някоя от ваксините там е необходимо предварително записване, изключение прави единствено имунизацията с „Пфайзер“. Всеки може да се свърже с лечебното заведение на следния телефонен номер: 082/ 813 – 903.

В другите два кабинета не е необходимо предварително записване на час за имунизация. Кабинетът пред ДКЦ-2 ще работи от 09.00 до 16.00 часа всеки делничен ден от 23-и до 27-и август, а тази в беленската болница – от понеделник до петък от 14.00 до 18.00 часа.

Навсякъде са осигурени достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовият препарат на „Янсен“. Целта е всеки, желаещ, да успее да се ваксинира в удобен за него момент, с минимална загуба на свободно време.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари