Три русенски училища отбелязват спортен празник

0
Събитията имат за цел да популяризират заниманията със спорт
Събитията имат за цел да популяризират заниманията със спорт

На 19 май, от 10:00 часа, в двора на ОУ „Тома Кърджиев“ ще започне спортен празник, част от проект „Активен начин на живот“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“.

В събитието ще участват 300 деца от учебното заведение, разделени в групи от 1 до 4 и от 5 до 8 клас и 100 родители.

Предвидени са състезания по народна топка, федербал, волейбол, баскетбол, тенис на маса, както и турнир по футбол на малки вратички. От 12:00 часа спортният празник ще продължи в Парка на младежта, където участниците ще се включат в щафетни игри и дърпане на въже.

Проектът има за цел да утвърди извънучилищната спортна дейност като традиция и да изведе спорта извън спортните зали.  

 

На 19 май, от 10:00 часа, в Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ ще започне спортен празник по проект „Активни и здрави“, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ по програма „Русе – Европейски град на спорта 2016“. Училищното настоятелство на гимназията реализира проекта в партньорство с Международно дружество „Елиас Канети“ – Русе.

В събитието ще участват 510 ученици от 8 до 12 клас, разделени в две възрастови групи: от 8 до 10 клас (15-16-годишни) и 11-12 клас (17-18-годишни), както и учители и служители от гимназията, родители и членове на партньорски организации.

Спортният празник ще включва състезания по волейбол, тенис на маса, баскетбол 3х3, баскетболна демонстрация и надиграване.

Отличилите се участници ще получат купи, награди и грамоти.

Проектът на ПГИУ „Елиас Канети“ има за цел да популяризира спорта, активния и здравословен начин на живот, както и да развие в учениците качества за работа в екип.

 

На 21 май, от 10:00 часа, в ОУ „Иван Вазов“ ще се проведе турнир на открито по три вида спорт: волейбол, стрийтбол и футбол, организиран от Училищното настоятелство. Събитието е част от кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“ и се осъществява с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Участие в спортната надпревара ще вземат учители от всички училища в града и родители на ученици от ОУ „Иван Вазов“.  Ще бъдат сформирани шест отбора - три от учители и три от родители по видовете спорт включени в турнира. Учениците ще участват в събитието като съдии на състезанията.

Събитието има за цел да популяризира заниманията със спорт, както и да приобщи широк кръг родители към спортния училищен живот, като по този начин създаде контакт между тях и учителите извън строго училищната среда.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари