Трети опит за отдаване на Градския басейн

0
На днешното си заседание Общински съвет - Русе прие решение, с което обяви на концесия Градският басейн в Парка на младежта
На днешното си заседание Общински съвет - Русе прие решение, с което обяви на концесия Градският басейн в Парка на младежта

На днешното си заседание Общински съвет - Русе прие решение, с което обяви на концесия Плувен комплекс за професионален и масов спорт и отдих в „Парка на младежта”, информира Топ новини.

Припомняме, че с Решение №1303/26.02.2015 г. на Общински съвет Русе бе открита процедура за предоставяне на концесия на Плувния басейн, а с Решение на ОбС №1472/17.09.2015 г. процедурата бе прекратена, тъй като нямаше допуснат участник.

Решението с мотивите за приемането му е съобщено на заинтересования участник и не е обжалвано по реда на глава единадесета от ЗК.

Съгласно чл.61 от ЗК нова процедура за предоставяне на концесия на същия обект може да се открие, когато първоначално обявената процедура е прекратена и решението за прекратяване е влязло в сила.

Новата процедура да бъде открита при условията на прекратената, които са съгласувани с Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи, Министерството на околната среда и водите, Държавната агенция по национална сигурност и Областния Управител на Област Русе и са приети от ОбС Русе с Решение №1303/26.02.2015 г. 

По време на обсъжданията на същото предложение през месец януари тази година стана ясно, че предварителните условия за изграждане на басейните не отговарят на изискванията за практикуване на водна топка, което беше и основна тема в общинските комисии.

В следствие на това пректът е бил преработен, за да могат да се включат и специфичните за спорта особености към изискванията за басейните.

Общинска администрация счита, че по този начин в предложението  за предоставяне на концесия на Плувен комплекс в „Парка на младежта” на град Русе са отчетени както нуждите на гражданите от места за масов спорт и отдих, така и интересите на клубовете по плувни спортове, бе записано в новото предложение. 

Срокът за въвеждане в експлоатация на плувния комплекс не може да бъде по-дълъг от 3 години и по-кратък от 2,5 години от влизане в сила на концесионния договор. Самият договор е с продължителност 30 години.

При предсрочно прекратяване на концесионния договор, виновната страна ще дължи неустойка в размер на 500 000 лв.

Според предложението на администрацията на кмета Пламен Стоилов, инвестиционната програма необходима за въвеждане на обновения обект на концесията в експлоатация се очаква да бъде в размер над 4 млн. лв.

Дисконтираният срок на откупуване на инвестицията е 29 години или 26 години след въвеждане на обекта в експлоатация.

Размерът на минималното годишно концесионно плащане за срока на концесията пък няма да е по-малък от 20 000 лв.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари