Транспортират със "Спартан" пребития в Охрид българин

2
Християн Пендиков ще бъде настанен във Военномедицинската академия
Християн Пендиков ще бъде настанен във Военномедицинската академия Снимка: Министерство на отбраната / архив

Християн Пендиков ще бъде настанен във Военномедицинската академия

Създава се организация секретарят на културния клуб „Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков да бъде транспортиран със самолет от Република Северна Македония до България, съобщиха от Министерството на отбраната, предаде БТА.

Християн Пендиков ще бъде настанен във Военномедицинската академия, потвърдиха от болницата.

По-рано днес от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че България има готовност да организира въздушната евакуация на Християн Пендиков и да осигури неговото лечение.

БТА припомня, че евродепутатът Андрей Ковачев съобщи снощи, че секретарят на културния клуб „Цар Борис Трети" в Охрид е бил пребит. Ковачев уточни, че нападателите са били трима и са идентифицирани. Самият той се е опитал да разговаря с пострадалия по телефона, но не е успял, защото момчето е със счупена челюст, а при него има лекари. Ковачев е разговарял по телефона с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

От Министерство на отбраната уточниха, че най-вероятно Пендиков ще бъде транспортиран със самолет "Спартан", но заради метеорологичните условия не могат да потвърдят кога ще излети самолетът.

В разговор със служебният министър-председател Гълъб Донев премиерът на РСМ Димитър Ковачевски изрази готовност за подкрепа при транспортирането със самолет на Християн, както и за пълно разследване на случая и подвеждане под отговорност на извършителите.

Представители на посолството на България в Скопие начело с посланик Ангел Ангелов са в Охрид и осъществяват непрекъснат контакт със секретаря на клуб "Цар Борис Трети" Християн Пендиков и всички институции в Северна Македония.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари