Тръгва делото РИОСВ - Русе срещу "Линамар"

0
Граждани се събират пред съда да изразят правото си на чист въздух в Русе
Граждани се събират пред съда да изразят правото си на чист въздух в Русе Снимка: Dunavmost

Граждани се събират пред съда да изразят правото си на чист въздух в Русе

За днес е насрочено административно наказателно дело, което РИСОВ - Русе завежда срещу предприятието "Линамар Лайт Металс Русе ЕООД". Това съобщи във Фейсбук общинският съветник Галичка Николова от коалиция "Граждани за общината".

В Русе наистина мирише", призна директорът на РИОСВ - Русе инж. Цонка Христова на пресконференция през октомври. "От началото на септември сме подложени на постоянни сигнали и правим проверки заради миризми в града". Инспекцията е проверила 600 сигнала за химични миризми само през месец септември.

В началото на декември за замърсяване на въздуха бяха санкционирани „Линамар Лайтс Металс Русе“ ЕООД и „Оргахим Резинс“ АД, както и кметът на Русе за превишаване на нормите за вредни вещества.

"Да покажем, че искаме закони за важат за всички", коментираха граждани, които се събраха пред съда днес да изразят правото си на чист въздух в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Боряна
    Секспертката Ви, и бивша кекспертка на кмета, омъжи ли се вече за него? Вече ни липсват селфитата на господжа ПЪНкова или МИЛФкофа, не я знам вече каква е. То от осперменяване, на нейния май май не му е останало веме да вдигне сватба и всенародно веселие в Русе и село Низово.
  • 6
    1
    Камен Ф.
    Психоеколози + психо общински съветници = Психиатрия
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари