Траен спад на новозаразените с КОВИД-19 в Русенско

0
Излекуваните са 158, но починалите са над два пъти повече
Излекуваните са 158, но починалите са над два пъти повече Снимка: БГНЕС / Архив

Ситуацията относно разпространението на КОВИД-19 в Русенско се нормализира

 Наблюдава се трайна тенденция за спад при новозаразените, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Припомняме, че миналият понеделник бе обявено, че областта излезе от т.нар. червена зона на база 14-дневна заболеваемост и влезе в оранжевата, където нивата на разпространение на коронавирусна инфекция са значително по-ниски. Трендът се запазва и към вчерашна дата стойността на индикатора е вече 52.2, т.е. областта се намира в т.нар. жълта зона, чиято граница е между 20.0 и 59.9. Само за сравнение показателят през изминалата седмица беше 79.4. На седмична база областта е в зелената зона.

Новите случаи на коронавирусна инфекция в периода между 31-и май и 6-и юни са близо два пъти по-малко отколкото през предходната седмица и за посочения период са 44. Излекуваните са 158, но починалите са над два пъти повече спрямо 24 – 30 май – 14.

В крайна сметка от началото на пандемията към днешна дата диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са 14184, като активните случаи са 223. Броят на излекуваните достигна 13068, а починалите станаха 893 на възраст между 26 и 98 години.

Що се касае до процеса по имунизация срещу КОВИД-19 в област Русе, то към момента са извършени 37425 имунизации, като повторна доза са получили 15873 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. През последната седмица са извършени 2764 имунизации, като близо 900 от тях са свързани с първи прием на някоя от наличните ваксини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари