62 нови случая на КОВИД-19 в Русе, двойно повече са оздравелите за денонощие

0
Област Русе е на четвърто място по заболеваемост в страната
Област Русе е на четвърто място по заболеваемост в страната Снимка: Dunavmost, архив

Два пъти повече оздравели отколкото заразени с КОВИД-19 през вчерашния ден в Русенско отчитат от Регионалната здравна инспекция

 За последните 24 часа са установени 62 нови случая, а излекуваните са 126. 56 от заразените за изминалото денонощие са от община Русе

Четирима заболели има в Бяла, както и по един във Ветово и Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13840, а преболедувалите 12179. Активните случаи са 811. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 245, като 45 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 157, от които 11 са за интензивни грижи.

За последното денонощие е починала още една жена и четирима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с КОВИД-19 от началото на пандемията до сега са 850, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 485 от тях са мъже, 365 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на четвърто място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Разград – 5.

До момента в областта са извършени 24274 имунизации, като повторна доза са получили 7637 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са поставени 713 ваксини, като 529 от тях са втори прием. Други 184 лица през последните 24 часа са получили първа игла от някоя от ваксините срещу коронавирусна инфекция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари