Това, което се случва на този мост, ще ви остави безмълвни

1
Мостът The Golden Gate е едно от най-популярните места в света за самоубийства
Мостът The Golden Gate е едно от най-популярните места в света за самоубийства Видео: Yahoo News

Мостът The Golden Gate е емблематична забележителност на Сан Франциско. За съжаление, това е и едно от най-популярните места в света за самоубийства.

Малцина знаят това по-добре от Кевин Бригс, сержант от калифорнийския магистрален патрул. Бригс е разговарял и разубеждавал стотици хора от това да не се самоубиват в ледените води под моста  The Golden Gate.

Повече от 1500 души са намирали смъртта си посредством самоубийство от The Golden Gate. Това прави моста, който е в действие от 1937г., едно от най активните места за самоубийства в щатите, а може би и в света. Това е по-известната статистика, за която всички знаят, и може би това допринася за така зачестилите самоубийствени опити. По-неизвестната е тази, в която са спасени много повече от тези, които са успели да скочат от моста. Според полицейските доклади в Калифорния процентът на смътни случай е драстично по-малък от този на спасените от магистралните патрули .

За последната година статистиката сочи 33 потвърдени и 3 непотвърдени случая на самоубийства от известния мост. За щастие, има регистрирани 86 случая, в които хора от органите на реда спасяват живота на объркани хора, решили да сложат край на живота си.

За своите 23 години сержант Бригс има само една записана жертва, която не успява да спаси – от цели 200 случая на самоубийство. Това е невероятно постижение за такъв герой като Кевин Бригс.

Източник: lifebg.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари