Това е вторият саниран блок в Русе

1

Блок „Райна Княгиня“ е първата многофамилна жилищна сграда в град Русе, обновена по Националната програма за енергийна ефективност.

Пететажният блок в квартал „Здравец Изток“ има един вход и 50 апартамента, в които живеят 93 души. Те вече се радват на приветлива и енергийно ефективна сграда, с подменени дограми, поставена външна топлинна изолация на стените, ремонт на покрива и освежена стълбищна клетка.

Райна Княгиня“ е вторият саниран блок на територията на община Русе, след като в средата на месец август беше въведен в експлоатация блок №4 в град Мартен, обитаван от 127 души в 57 апартамента.

В началото на есента общият брой на обновените по Националната програма сгради в Община Русе ще бъде 4. Очаква се дейностите по саниране на блок 7А в кв. „Дружба“ 1 и бл. „Неофит Рилски“ в кв. „Възраждане“ да приключат до края на месец септември. Освен това, предстои стартирането на работата по още 25 жилищни сгради в Русе, като по този начин над 2 200 домакинства ще се възползват от мерките за безплатно реновиране на домовете.

Към момента в община Русе има 14 санирани жилищни сгради, 2 от които са финансирани по Националната програма за енергийна ефективност, а останалите 12 - в рамките на проект „Енергийно обновяване на българските домове“ по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари