Това е Алекс - залят с бензин и запален

2
5-годишният Алекс живее от 7 месеца в детската клиника по изгаряния на "Пирогов"
5-годишният Алекс живее от 7 месеца в детската клиника по изгаряния на "Пирогов" Снимка: Facebook

5-годишният Алекс живее от 7 месеца в детската клиника по изгаряния на "Пирогов"

Това е Алекс: "Роден, за да оцелее"!, пише Людмила Великова в социалната мрежа.

Това е Алекс - почти на 5 години. Живее в детската клиника по изгаряния и пластична хирургия на "Пирогов" от 7 месеца. Залят е с бензин и е запалена клечка в близост до него - дали случайно или умишлено - все още се изяснява. Случва се докато е оставен без надзор заедно с останалите си 5 братя и сестри.

Родителските права на майка му и баща му са отнети и от известно време се търсят приемни родители. Затова и престоят му в клиниката е толкова дълъг, а не защото всеки ден му извършват някакви манипулации. Цялото тяло, както и главичката на Алекс са били изгорени и лекарите са се борили дълго за живота му.

Алекс се нуждае от още множество процедури, за да се възстанови напълно. Настанен е сам в стаята и от време на време при него настаняват други майки с деца. Когато го попитах къде е мама, той каза: " Не зная". За него се грижат всички медицински лица, които са на смяна, както и всеки родител, попаднал тук с детето си, чието сърце бива поне малко докоснато.

Разказвам тази история, не защото търся някаква помощ за Алекс, а за да споделя за едно дете, което въпреки всичко оцелява Той общува свободно с всеки от персонала, поздравява, извинява се, иска да играе и рисува като всяко нормално дете, но на Алекс му липсва основното - любов и специално внимание. Всеки се занимава за кратко с него и го оставя, а Алекс има нужда от топлина и прегръдка. Сега приключи вечерята и всички болни са легнали по стаите си, а Алекс чука на вратата ни и казва с тъжно гласче: "Аз няма какво да правя* и вдига рамене. Той просто иска да поговори с някого, да се посмее и да се почувства обичан. Подари на Боян балон.

Това е Алекс: "Роден, за да оцелее"!

Людмила Великова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Александър
    Това е дете! Подозирам от кой етнос са родители те му! Дано да попадне при хора с ценности в тая загубена държава, които искат и знаят какво! При правилно възпитание може да стане всичко! Едно нещо се дава, когато го заслу жи! И от моето поколен ие има идиоти, за жало ст, и то много! Преди да си поискал, помисли как во си дал/ но не под мас ата/!
  • 1
    2
    Лактобацилус Вулгарикус
    Точно така, а отрепките като ще почнат да измират в близкото бъдеще!
  • 1
    1
    Мммммм,
    Дейба и хлебарките! Казват, че ще оцелеят и след атомна бомба!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари