Топ 5 на най-атрактивните спортове

0
Най-великата игра, футболът владее света и неговите герои са суперзвезди, които предизвикват стълпотворение от фенове на всяка точка на планетата
Най-великата игра, футболът владее света и неговите герои са суперзвезди, които предизвикват стълпотворение от фенове на всяка точка на планетата

Много може да се спори кой е най-добрият спорт, особено ако питате хора на различна възраст. Младите вероятно ще посочат скейтборда, скалното катерене или планинското колоездене. По-възрастните ще държат на футбола и баскетбола, както и повечето мъже. Жените навярно ще изберат волейбола и художествената гимнастика, а защо не и тениса. Разбира се, това са обобщения, защото толкова хора, толкова има и предпочитания. Все пак, в статията ще ви предложим нашата класация и ще обясним какви са предимствата на спортовете, които сме избрали.

Футбол

Най-великата игра, футболът владее света и неговите герои са суперзвезди, които предизвикват стълпотворение от фенове на всяка точка на планетата. Лицата на Лионел Меси и Кристиано Роналдо знаят и най-малките. Те зададоха нови стандарти, чупейки рекорд след рекорд, а тяхното съперничество продължава и извън терените. Футболът е най-масовият избор за онлайн спортни залагания, най-излъчваният спорт на клубно, национално и световно ниво, а също и най-ефективният от гледна точка на маркетинг и продажби на сувенири. От топ отборите се очаква да побеждават красиво и изразително. А от футболистите - да покоряват сърцата, да правят обрати и да творят история с голове в последната минута, със задни и странични ножици, с топовни изстрели или фамозни финтове. С новите звезди като Холанд, Мбапе, Белингам и Мартинели, футболът определено е в добри ръце.

Хокей на лед

Знаете ли, че през януари младежките национали по хокей на лед грабнаха бронз на Световното първенство до 20 години в дивизия III, Група "А"? Е, България не е сред световните сили в най-популярния зимен отборен спорт, но това не пречи да се интересуваме от него. САЩ, Канада, Швеция, Русия и други държави дърпат напред спорта на леда, чиято цел е малката шайба да премине в противниковата врата. Страхотни костюми, ефектни изпълнения на леда, каскади със стикове и кънки, а понякога и физически битки, съпътстват спорта, който определено заслужава вниманието на спортните фенове. Хокеят на лед е динамичен и бърз, което още повече усилва тръпката.

Баскетбол

Откакто Александър Везенков превзе Евролигата с индивидуалните си постижения, стана ясно, че е въпрос на време родния талант неминуемо да изгрее в NBA, най-престижното баскетболно първенство в света. Лигата на “извънземните” се наслаждава на бляскавите изяви на българина, но конкуренцията там е убийствена. Ефектни забивки, тройки от дълга дистанция, напрежение и люта битка за всеки сантиметър от паркета - стандартите са толкова високи, че далеч не всеки може ги достигне. Отделно, NBA се радва на някои от най-популярните спортисти в света. Всеки е чувал за Майкъл Джордан, смятан за най-великия играч на всички времена, за легендарния Коби Брайънт, вкарал 81 точки в един мач, за гиганта Шакил О`Нийл с височина от 216 см.

ММА

В България ММА се разраства бързо и не кой да е, а самият Конър Макгрегър посети страната ни, предизвиквайки фурор. С големите традиции в борбата и бокса у нас, общият интерес към смесените бойни изкуства е огромен. ММА е толкова атрактивен, защото използва широко разнообразие от техники от традиционни бойни спортове като бокс и кикбокс, карате, джу-джицу, муай тай, таекуондо, борба и джудо. Форматът от 3 рунда по 5 минути (5 рунда за финал) гарантира зрелище и всеки удар вдига адреналина. UFC, основният представителен орган, се грижи за популяризирането на спорта, излъчван вече в цял свят. Част от успеха се дължи на множеството категории - от 52 до 120 кг. Правилата са железни и се отнасят до размера на арената (клетката), изискванията за протектори на ръцете на състезателите, за присъждане на точки и други.

Плажен волейбол

Плажният волейбол е изключително атрактивен спорт - и то не само на плажа. Всеки отбор се състои от само двама души, което значи, че всеки състезател трябва да поема всички постове с течение на мача и да се справя еднакво добре на сервиз, посрещане, подаване, атака и блокада. Изисква се специални техника, гъвкавост и бърза реакция. Особеното тук не са само ефектните бански на състезателите и загорелите им тела, а фактът, че самият спорт е по-бавен, именно заради придвижването по ситния пясък. Разиграванията също могат да са по-продължителни, а ефектните спасявания са истинско изпитание за физиката на играчите. Този, който сервира - и респективно посреща, задължително трябва да атакува, спазвайки правилото за трите удара. Стратегии и тактики също има, но ще вникнете в тях, само ако играете или гледане плажен волейбол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари