Томислав Дончев: Излишните държавни чиновници ще бъдат съкратени

1
Той уточни, че не всички чиновници ще бъдат освободени от работа
Той уточни, че не всички чиновници ще бъдат освободени от работа

Държавните чиновници, които се занимават с едни и същи дейности в министерствата, ще бъдат съкратени.

Процесът ще продължи през следващите две години. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев, който откри конференция, посветена на проект за въвеждане на споделени услуги в държавната администрация, съобщава БНТ.

Той уточни, че не всички чиновници ще бъдат освободени от работа. Някои от тях ще се преквалифицират, за да могат да се преразпределят в други държавни институции.

По думите на Дончев част от счетоводителите, както и служителите по управлението на човешките ресурси и обществените поръчки ще бъдат преместени на друга работа, защото дейностите им вече няма да се извършват по места, а само от няколко структури в страната.

Вицепремиерът посочи като лош пример управлението на държавните почивни станции, които са около 100. Според него в повечето случаи те се управляват лошо, нямат добри финансови резултати, качеството на предлаганите услуги също не е на ниво, а ползата им за държавните служители била съмнителна.

Томислав Дончев уточни, че очаква първите резултати за подобряване и централизиране на управлението да са видими до една година, а до две всичко да бъде завършено.

В конференцията се включи и постоянният представител на Световната банка за България Тони Томпсън. Той предложи да се вземе опит не само от други европейски държави, но и от САЩ, Канада и Нова Зеландия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари